Sezgin Tanrıkulu'ndan Hazar Gölü kıyısındaki 20 bin metrekarelik alanın bakanlığa devredilmesine tepki

Sezgin Tanrıkulu'ndan Hazar Gölü kıyısındaki 20 bin metrekarelik alanın bakanlığa devredilmesine tepki
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hazar Gölü kıyısındaki 20 bin metrekarelik alanın kayyum tarafından seçimden iki hafta önce Bakanlığa devredilmesine tepki...
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hazar Gölü kıyısındaki 20 bin metrekarelik alanın kayyum tarafından seçimden iki hafta önce Bakanlığa devredilmesine tepki gösterdi.

Tanrıkulu açıklamasında “Seçimlere 15 gün var. Diyarbakır'ın bütün mülkleri, bizlere ait bütün mülkler kayyumlar tarafından talan ediliyor” dedi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Tanrıkulu, “Bu ayki Meclis gündemine, yani memurlardan oluşan Meclis gündemine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kayyumu yani Vali bir yazı yazmış: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Hazar Gölü kıyısında sosyal tesisleri var, bizim vergilerimizle alınan ve Diyarbakır'a ait olan. Şimdi yazı yazmış, 15 gün kala, mart ayının gündemine şu gündemi koydurmuş, o tesislerin yani Diyarbakır'a ait sosyal tesislerin, bu şehire ait sosyal tesislerin Gençlik ve Spor Bakanlığına devrine ilişkin yazı yazmış. Gündemde olacak, eğer siz karşı çıkmazsanız, bu Vali bu kararı buradan çıkartacak. Ne olacak? Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı da bu tesisi Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne verecek ve Diyarbakır’la bağı kesilecek... Bu yapılır mı? Tabii ki yapılmaması lazım. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ve ilçe belediyelerine ait bütün mallar bütün mülkler kayyumlar tarafından talan edildi. 15 gün var seçimlere bu talan burada devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Buradan sesleniyorum: Bu talana son ver kayyum. 15 gün kalmış. Ne istiyorsunuz Diyarbakır'ın malından mülkünden ve gençlerin yararlandığı, Diyarbakırlıların yararlandığı bu tasarruflardan vazgeçin” diyen Tanrıkulu “15 gün var seçime? Güvenmiyor musunuz? Kime güvenmiyorsunuz? Bunları söyleyin” diye sordu.

Tanrıkulu “Bir sözüm de bir talebim de Diyarbakır'dan seçilen AK Partili milletvekili arkadaşlarıma, dostlarıma ve hemşehrilerime ve Büyükşehir Belediye Başkanı adayına, buna benim kadar siz de karşı çıkın. Sizin iktidarınız sizin Valiniz bu tasarrufları yapan, geçen hafta da Emniyet Müdürü ile ilgili kısmı söylemiştim, bunlara birlikte karşı çıkalım” dedi.