Sıfır çektik

Sıfır çektik
A Milli Takımımız, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu üçüncü ve son maçında İsviçre’ye 3-1 mağlup oldu.İtalya ve Galler’in ardından İsviçre’ye kaybeden Milliler, EURO 2020’ye puansız ve -7 averajla veda etti.İsviçre’ye...

A Milli Takımımız, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu üçüncü ve son maçında İsviçre’ye 3-1 mağlup oldu.
İtalya ve Galler’in ardından İsviçre’ye kaybeden Milliler, EURO 2020’ye puansız ve -7 averajla veda etti.
İsviçre’ye galibiyeti getiren golleri; 6. dakikada Seferovic, 26 ve 68. dakikada Shaqiri kaydetti.
Milli Takımımız’ın maçtaki ve turnuvadaki tek golü ise 62. dakikada İrfan Can Kahveci’den geldi.
Şenol Güneş yönetimindeki Ay-Yıldızlılar, turnuva tarihimizin en kötü performansına imza attı.

  1. dakikada İsviçre öne geçti. Zuber’in pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Seferovic, sol çaprazdan sert vurdu, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.
  2. dakikada İsviçre farkı 2’ye yükseltti. Zuber’in pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Shaqiri, ayak içiyle sert bir vuruş yaptı, meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 2-0.
  3. dakikada A Milli Takım farkı 1’e indirdi. Hakan Çalhanoğlu’ndan aldığı pasla İsviçre ceza sahası önünde topla buluşan İrfan Can Kahveci, ayak içiyle köşeye çok sert bir top gönderdi ve fileleri havalandırdı: 2-1.
  4. dakikada İsviçre farkı yeniden 2’ye yükseltti. Sol kanattan hızlı gelişen İsviçre atağında, Zuber penaltı noktası üzerine yerden sert bir top gönderdi. Shaqiri boş pozisyonda bu topa sert bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı filelere yolladı: 3-1.

İTALYA VE GALLER GRUPTAN ÇIKTI

İtalya, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu üçüncü ve son maçında Galler'i 1-0 mağlup etti. Milli Takımımızı ve İsviçre'yi de yenen İtalya grubu 9 puanla lider olarak bitirdi. 4 puanlı Galler ise 4 puana sahip diğer ülke olan İsviçre'nin önünde averajla 2. olarak turnuvaya devam etme hakkın kazandı.
İtalya'ya galibiyeti getiren golü 39. dakikada Matteo Pessina attı. Galler'de Ethan Ampadu 55. dakikada kırmızı kart gördü.

GÜNEŞ’TEN FUTBOLCULARA TEPKİ
A Milli Takım'ın Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın ardından tepkisini gösterdi. Beklenen oyunu üç maçta da sergileyemeyen Milli Takım'da Şenol Güneş ilk kez oyuncuları beklemeden soyunma odasına gitti.
25 YIL GERİYE GİTTİK!
A Milli Futbol Takımı, Euro 2020'ye çok büyük umutlarla gelmişti ancak böyle bir sonuç kimse beklemiyordu. İtalya, Galler ve İsviçre'nin yer aldığı grubu puansız son sırada bitiren A Milli Takım böylece Euro 96'dan sonra ilk kez sonuncu sırada grubunu bitirdi.
MERT MÜLDÜR YIKILDI!
Umut Meraş'ın yokluğunda İsviçre maçına ilk 11'de çıkan ve sergilediği performansla alkış toplayan, A Milli Takım'ın ayakta kalan isimlerinden olan Mert Müldür, 90 dakikanın sona ermesinin ardından büyük üzüntü yaşadı. Maçın ardından yere çöken Mert Müldür'ü, İsviçreli oyuncular teselli etti.
İRFAN CAN GOL ATTI, SAHADA KALDI
A Milli Takım, turnuvadaki ilk golünü İrfan Can Kahveci ile buldu. Ceza sahası dışından harika bir vuruş yapan ve Yann Sommer'i avlayan İrfan Can, Şenol Güneş'in de değişiklik kararını etkiledi. Bakü Olimpiyat Stadı'nda İrfan Can'ın ismi anons edilirken, son anda karar değiştiren Şenol Güneş, Kaan Ayhan'ın yerine Okay Yokuşlu'yu, Ozan Tufan'ın yerine ise Yusuf Yazıcı'yı oyuna sürdü.

Stat: Bakü Olimpiyat
Hakemler: Slavko Vincic, Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic (Slovenya)
İsviçre: Sommer, Elvedi, Akanji, Rodriguez, Widmer (Dk. 90+1 Mbabu),Freuler, Xhaka, Zuber (Dk. 85 Benito),Shaqiri (Dk. 75 Vargas),Embolo (Dk. 85 Mehmedi),Seferovic (Dk. 75 Gavranovic)
Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Mert Müldür, Kaan Ayhan (Dk. 63 Okay Yokuşlu),Ozan Tufan (Dk. 63 Yusuf Yazıcı),Cengiz Ünder (Dk. 80 Kenan Karaman),Hakan Çalhanoğlu (Dk. 85 Dorukhan Toköz),İrfan Can Kahveci (Dk. 80 Orkun Kökçü),Burak Yılmaz
Goller: Dk. 6 Seferovic, Dk. 26 ve 68 Shaqiri (İsviçre),Dk. 62 İrfan Can Kahveci (Türkiye)