Şii Türkmenleri vuran silahlar Sadat’tan

Şii Türkmenleri vuran silahlar Sadat’tan
Sedat Peker, dün sabah yayınladığı sekizinci videosunda yine çarpıcı iddialarda bulundu. Suriye’deki El Nusra güçlerine kendisi üzerinden silah gönderildiğini anlatan Peker, “Filistin’e neden SİHA gönderilmiyor?” diye...

Sedat Peker, dün sabah yayınladığı sekizinci videosunda yine çarpıcı iddialarda bulundu. Suriye’deki El Nusra güçlerine kendisi üzerinden silah gönderildiğini anlatan Peker, “Filistin’e neden SİHA gönderilmiyor?” diye sordu.
Hakkında yakalama kararı çıkarıldığı açıklanan Sedat Peker bu sabah “Fırtınalarla Büyüyen Fidanlar Rüzgarlarla Yıkılmazlar” isimli yeni bir video yayınladı. Peker bu sefer, şimdiye kadar görece suçlamaların dışında tuttuğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslendi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında ortaya attığı iddialarda hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soylu’ya sahip çıkmasına atfen Peker, “Keşke Tayyip abi, bu işleri çözseydi. Bu kadar veri belge varken çözseydi. Nedense bize, doğrulara değil onlara inanmak istedi” dedi ve bir sonraki videosunda Erdoğan ile helalleşeceğini duyurdu.
SADAT, EL NUSRA’YA BENİM ÜZERİMDEN SİLAH GÖNDERDİ
Sedat Peker, MİT tırlarının yakalanması olayından sonra Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine İHA, kıyafet, yelek, telsiz vb destek amaçlı yardım fikrinin oluştuğunu, konuyu adını vermediği bir milletvekili ile konuştuğunu, onun da “gerekli yerlerle görüştükten sonra” Peker’in konvoyuna ilave TIR’lar verilmesiyle sonuçlandığını anlatıyor. Bu TIR’ların içinde silah olduğunu bildiklerini de belirten Peker, sonrasında kendilerine gelen teşekkür mesajlarında Arapça konuşan kişileri gördüklerini, bu kişilerin de Bayırbucak Türkmenlerine karşı savaşan El Nusracılar olduğunu öğrendiklerini söyledi.
“…Benim adıma giden diğer araçlar var. Onlar da başka yerdeki Türkmenlere gidiyor diye biliyoruz. Araçların içinde ne olduğunu bilmiyoruz. Bilmiyoruz dediysem silah var, saf değiliz. Bu da normal, olması gereken şey. Ama bu MİT tarafından, askeriye tarafından organize edilmiyor. SADAT tarafından organize ediliyor, SADAT’ın içindeki bir ekip tarafından. Bunların hepsini ben kendi paramla alıyorum ama onlar hariç. Onların benimle hiçbir ilgisi yok ama benim adıma gidiyor. İşlem yapılmıyor, kayıt yapılmıyor, direkt geçiş yapılıyor” diye aktardı.
SURİYE’DEKİ TİCARET KIRATLI’DAN GEÇİYOR
Suriye’ye silah yollanması dışında orayla ticaret ve o ticaretten faydalanan kesime de değinen Sedat Peker ucu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne uzanan isimler verdi. “…Suriye’de ticaret yapmanız için ne yapmanız lazım biliyor musunuz? Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Külliye’de ona gideceksiniz. Ama bir iki kamyonluk alışverişi söylemiyorum. Büyük olanlar. Kaçak ham petrol, çay, şeker, alüminyum, bakır, ikinci el araba. Bunlar milyarlarca dolarlık para, büyük para. Suriye mücadelesi için parayı kim verdi? Biz, devlet. Kim şehit oldu orada? Millet. Şimdi orada yapılan ticareti anlatacağım. Siz oradan onay aldıktan sonra sizi şeye yolluyor Murat Sancak, Ramazan Öztürk. Tüm hiyerarşi orada. Onların da onayı geçtikten sonra El Nusra’nın iktisat sorumlusu var Ebu Abdurrahman“ dedi.