SİLİVRİ’DE 82 KORONAVİRÜS VAKASI: 1 HÜKÜMLÜ ÖLDÜ

SİLİVRİ’DE 82 KORONAVİRÜS VAKASI: 1 HÜKÜMLÜ ÖLDÜ
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri Cezaevi’nde bulunan tutuklu/hükümlülerden 82’sinin koronavirüse yakalandığını duyurdu. Kronik rahatsızlığı bulunan bir hükümlü de yaşamını yitirdi.Silivri Ceza ve İnfaz...

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri Cezaevi’nde bulunan tutuklu/hükümlülerden 82’sinin koronavirüse yakalandığını duyurdu. Kronik rahatsızlığı bulunan bir hükümlü de yaşamını yitirdi.
Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları’nda bulunan 82 tutuklu/hükümlünün koronavirüs testi pozitif çıktı. Ayrıca tüberküloz, verem gibi ağır akciğer hastalığı bir hükümlü de koronavirüsten yaşamını yitirdi.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, daha önce önce Silivri Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlülerin 44’ünün koronavirüs testinin pozitif çıktığı belirtildi. Açıklamada, “Bugün itibarıyla Silivri 7 No’lu L Tipi Cezaevi’nde 47, Silivri 8 No’lu L Tipi Cezaevi’nde 35 olmak üzere, Kovid-19 vaka sayısı 82’dir. Ayrıca tüberküloz, verem gibi kronik akciğer hastalıkları bulunan bir hükümlü, 7 Mayıs’ta sağlık kurumuna sevk edilmiş, aynı tarihte Kovid-19 testinin negatif olduğu anlaşılmış olup tedavi sürecinde testi pozitife dönmüş ve hastanede yoğun bakımdaki tedavisi devam ettiği sırada 21 Mayıs’ta saat 17.45’te hayatını kaybetmiştir” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada ailelerin süreç hakkında bilgilendirildiği belirtilirken, 72 tutuklu/hükümlünün doktor kontrolünde izole edildiği, 10’unun da hastanelerde tedaviye alındığı ifade