Sınava otobüsle giden koronalı

Sınava otobüsle giden koronalı
23 yaşındaki Kovid-19 hastası İbrahim Kozan, günlerce sınava gireceği okula nasıl ulaşım sağlayacağıyla ilgili yetkili merciileri aramasına rağmen sonuç bulamadı. Sonunda otobüse binerek kendi imkanıyla okula gitti.ÖSYM,...

23 yaşındaki Kovid-19 hastası İbrahim Kozan, günlerce sınava gireceği okula nasıl ulaşım sağlayacağıyla ilgili yetkili merciileri aramasına rağmen sonuç bulamadı. Sonunda otobüse binerek kendi imkanıyla okula gitti.
ÖSYM, Korona Koordinasyon Birimi, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Emniyet ve İl Emniyet Müdürlüğünü arayan koronavirüslü genç hasta Kozan, tüm görüşmelerde “Kendi imkanınızla çıkın, yakalanırsanız ceza yersiniz” yanıtını aldığını söyledi. FOX TV Ana Haber’e yaşadığı süreci anlatan Kozan, “Şu an dışarı çıktım. Bu ülkenin genci olarak, utanılacak bir durum olduğunu düşünüyorum” dedi.
8 gündür karantinada olmasına rağmen Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmek için mecburen yola düşen Kozan, Ankara Etimesgut’taki evinden 22 km ötedeki Balgat’taki sınav salonuna kendi imkanıyla gitti.
25 DAKİKA OTOBÜS YOLCULUĞU YAPTI
Taksiyle gitmesi halinde 180 lira ödemesi gereken ve imkanı otobüse binmeye yeten koronalı genç, yaklaşık 25 dakika süren yolculuğu dolu otobüs ile gerçekleştirdi. “Elimden geldiğince kimseye dokunmamaya çalıştım” diyen Kozan, “Kalabalık olduğu için ister istemez temas oldu” diye konuştu.
HASTA OLMAYAN ADAYLARLA AYNI KAPIDAN
Kozan sınava gireceği okulda Kovid-19 hastaları için ayrılan sınıfa girdi ancak bu kez de giriş kapısını hasta olmayan adaylarla aynı anda kullanmak zorunda kaldı. Sınav sonrası aynı şekilde otobüsle evine giden Kozan, “Nasıl benim Kovid’li olduğumu kimse bilmiyorsa, belki de benim olduğum otobüs, dolmuşta bilmediğim biriyle temas ettim ve virüsü kaptım” dedi. Kozan, eve döndü ve ‘zorunlu’ karantinasına devam etti.