Sınavlarda maske çıkarılabilecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınavlarda uygulanacak korona virüs önlemleri, uygulanacak kurallara ilişkin açıklama yaptı. TRT Haber’de soruları yanıtlayan Selçuk, okulun her bir fiziksel bölgesinin, ıslak alanının, koridorlarının nasıl düzenleneceği, nasıl kullanılacağı ve temizleneceğine ilişkin listeler hazırladıklarını, hangi oyunların, hangi yaşta nasıl oynanacağına ilişkin çalışmalar yaptıklarını anlattı.
Sınavlarda maske kullanımı ve mesafeli oturum düzenine ilişkin soru üzerine Selçuk, merkezde bir karar almadıklarını, işin uzmanlarına danıştıklarını, Bilim Kurulu’ndan öneri aldıklarını vurguladı.
İKİNCİ MASKE VERİLECEK
Sınav yapılacak okulların sosyal mesafe konusunda Bilim Kurulu’nun hazırladığı rehbere uygun düzenlendiğini söyleyen Selçuk, “Sınıf sınıf, okul okul, tek tek bakıyoruz. Çocuklarımızın nasıl yerleştirileceği konusunda simülasyonlar tamamlandı. Bütün öğrencilerimiz sınava girecekmiş gibi tedbirlerimizle meşgulüz. Öğrencilerin kendi getirdiği maskelerle sınav sonuna kadar kalmalarını elbette istemiyoruz. Belirli sıkıntılar olabilir. O yüzden ikinci bir maske vereceğiz. Bazı çocuklarımız maskeden rahatsız olmuyor ama bazıları da ‘Maske ile başarılı olamam’ diyor. Bilim Kurulundan ‘Sosyal mesafe ayarlandıktan sonra maskelerini çıkartabilirler’ yanıtını aldık. İsteyen çocuğumuz maskesini çıkartarak sınava devam edebilir” açıklamasını yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top