İddia: Gaye Erkan İYİ Parti'ye CV gönderdi

İddia: Gaye Erkan İYİ Parti'ye CV gönderdi
Son günlerde ailesi ile ilgili iddialarla gündemden düşmeyen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Haifze Gaye Erkan ile ilgili önemli bir iddia daha ortaya çıktı.10Haber yazarı Erdal Sağlam'ın bugünkü köşe yazısında "Merkez...
Son günlerde ailesi ile ilgili iddialarla gündemden düşmeyen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Haifze Gaye Erkan ile ilgili önemli bir iddia daha ortaya çıktı.

10Haber yazarı Erdal Sağlam'ın bugünkü köşe yazısında "Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’la ilgili rahatsızlık giderek büyüyor. Başkan ve ailesiyle ilgili söylentiler giderek artarken, Erkan’ın kimin tarafından görevlendirildiği, hakkında kapsamlı bir araştırma yapılıp yapılmadığı da tartışılıyor" ifadelerine yer veren Sağlam, "Gaye Erkan’ın mayıs seçimlerinin öncesinde İYİ Parti’ye CV gönderdiği ve CV’nin araştırılması sonucu parti tarafından kabul görmediği öğrenildi. Buna ilişkin söylentiler Erkan’ın başkanlığa atanmasından sonra gündeme gelmişti ama o zaman üzerinde fazla durulmamıştı" iddiaları yer aldı.

Bilge Yılmaz'ın tweeti

İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz’ın bir paylaşımına dikkat çeken Sağlam şöyle devam etti:

"İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz’ın atama sonrası attığı tweet dikkat çekmişti. Yılmaz, BDDK Başkanlığı’na Şahap Kavcıoğlu’nun getirilmesini eleştirirken, yerine atanan Gaye Erkan’ı kastederek, şunları söylemiş: 'TCMB atamasının da büyük hayal kırıklığı yaratacağını şimdiden not etmek isterim. Son günlerde yaşanılanlardan görüyoruz ki ülkeyi kendi düşürdükleri çukurdan çıkartacaklarını söyleyenler doğru kadroları belirlememiş, durum tespiti yapmamış ve istikrar programı hazırlamamış.' Bu tweetin hatırlatılması üzerine Bilge Yılmaz’ın bunu neden söylediğini araştırırken, Yılmaz’ın o dönemde çevresine, 'Bu kişinin CV’sini gösterip benim fikrimi sordular. Ben de araştırdım ve gördüklerimi beğenmedim' dediğini duydum. Gaye Erkan Merkez Bankasına Başkan olunca attığı tweeti, bu nedenle attığını söylemiş.

CHP'ye de CV gönderdiği söyleniyor

Bilge Yılmaz’ın finans profesörü olarak ABD’de akademi ve yatırım bankalarında geniş bir çevresi olduğunu biliyoruz. Büyük ihtimalle Gaye Erkan’ın daha önce çalıştığı kurumlardaki tanıdıklarını arayarak bu soruşturmayı yaptığını tahmin ediyorum. Bazı söylentilere göre seçim öncesinde, yurt dışında görev yaptığı bankanın batışından sonra, yeni bir kariyer planlaması adına İYİ Parti yanında CHP’ye de CV gönderdiği söyleniyor ama bunu teyit edemedim."

Şimşek'İn haberi yok

Öte yandan, Erkan'ın neredeyse 1 aydır ABD'de olduğunu iddia eden Sağlam, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in durumdan haberdar olmadığı değerlendirmesi yaptı.