Müsavat Dervişoğlu'na tek soru geldi: Geri kalanı ne güzel anlatmışım

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'na grup toplantısının ardından İBB davası soruldu. Başka soru gelmeyince Dervişoğlu, "Tek soru muydu? Geri kalanı ne güzel anlatmışım" dedi.

Müsavat Dervişoğlu'na tek soru geldi: Geri kalanı ne güzel anlatmışım

GAZETE PENCERE - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik davanın görülmeye başlanmasıyla ilgili soru üzerine Dervişoğlu, "Orada verilen mücadeleyi bir hukuk mücadelesi olarak görmeyin. Bu mücadele şahsiyet, haysiyet ve fazilet mücadelesi olarak değerlendirilmeli. Biz de o yönden bakıyoruz" yanıtını verdi.

"CANLI YAYINLANMASI GÖRÜŞÜNÜ YERİNDE BULMUYORUM"

"Suç varsa elbette suçlular cezalandırılmalı ama Türkiye'nin hukuk sistemi itibarsızlaştırmaya izin vermemeli" diyen Müsavat Dervişoğlu, davanın canlı yayınlanması taleplerine katılmadığı belirtti.

Dervişoğlu, "Yargılanmanın canlı yayınlanması hususundaki görüşlerimi daha önce ifade ettim. Ben onu yerinde bulmuyorum. Bu alanda alınmış tedbirlerin sanıkların lehine tedbirler olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

"1960 DARBESİNDEN SONRAKİ YARGILAMALARI KİMSE UNUTMASIN"

1960 askeri davasının ardından Başbakan Adnan Menderes ve Demokrat Parti yöneticilerinin yargılandığı davaları hatırlatan İYİ Parti lideri, "Ayrıca 1960 darbesinden sonra yapılan yargılanmalarda canlı yayınların nelere vesile olduğunu da kimse unutmamalıdır. Dolayısıyla siz bir taraftan itirafçılar ve iftiracıların beyanlarına göre tanzim edilmiş bir iddianameden bahsediyorsanız, öbür taraftan da bu canlı yayınlar esnasında bunları teyit edebilecek enstantanelerin planlanarak millete dayatabileceği gerçeğini de göz ardı etmemelisiniz" diye konuştu.

"SİLİVRİ ADALETSİZ YARGILAMALARLA TARİHE GEÇTİ"

Kanunda sanıklar lehine olan düzenlemelerin korunması gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu, "O sebeple Ceza Muhakemesi Kanunu'na sanık lehine konulmuş maddelerin doğru bir biçimde ele alınması ve taleplerin de bu yönde yapılması gerekmektedir. Elbette ki önemli bir dava. O Silivri kampüsünün içinde adaletsizliğiyle tarihe kazınmış birçok yargılama yapılmıştır. Bu yargılamanın, o yargılamalara benzememesi temennisini de bir kez daha ifade etmiş olayım" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarında başka soru gelmemesi üzerine Müsavat Dervişoğlu, "Tek soru muydu? Geri kalanı ne güzel anlatmışım" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar