AKP'li eski Keçiören Belediyesi, işçilerin emekli ikramiyeleri için ayrılan parayı müteahhitlere ödemiş

AKP'li eski Keçiören Belediyesi, işçilerin emekli ikramiyeleri için ayrılan parayı müteahhitlere ödemiş
AKP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve kaybeden Turgut Altınok, Keçiören Belediye Başkanı olduğu dönemde, işçilerin emekli ikramiyeleri için ayrılan 48 milyon TL paranın, müteahhit alacaklarına ödediği ortaya çıktı.

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’un, Keçiören Belediye Başkanlığını CHP yönetimine 1,7 milyar TL borçla devrettiği ortaya çıktı. Altınok yönetiminin, işçilerin emekli ikramiyeleri için ayrılan 48 milyon TL paranın, müteahhit alacaklarına ödendiğini tespit edildi.

CHP'li Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, belediyenin mali durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Belediyeyi 1,7 milyar TL borçla devraldık. Biz mazbatayı almadan önce işçilerin emekli ikramiyeleri için ayrılan 48 milyon TL paranın, önceki dönemdeki müteahhit alacaklarına ödendiğini tespit ettik. Emekli ikramiyesine gitmesi gereken paraları müteahhitlere ödemişler. Belediyenin makam aracını kullanmıyorum, kendi aracımla gidip geliyorum. Makam aracını şehit ve gazi ailelerimizin özel günlerine tahsis edeceğiz. Belediye başkanı ve yakınlarına belediyenin binalarında özel yerler oluşturulmuş. Buraları halka açacağız. Estergon Kalesi'nin üst katını başkana özel tahsis edilen bir alan yapmışlar. Biz burayı halkın hizmetine açacağız. Orayı araştırma ve geliştirme enstitüsü olarak kullanacağız. Belediyenin bir tane binasını yine başkanın özel kullanımına tahsis etmişler. Burayı da belediye şirketimizin proje merkezi yapacağız. Son bir ayda 346 personel işe almışlar.

"Senede 80 milyon TL fazladan elektrik parası ödüyoruz"

Bu kişiler usulsüz olarak alınmış. Hiçbir birimin personel ihtiyacı yokken son bir ayda personel almışlar. Bunların çıkışlarını yapıyoruz. Belediyede şu anda masa sandalye yetersizliği var. Eskiden 5 kişinin çalıştığı odada şimdi 10 kişi çalışmaya başladı. Bunların bir kısmı eskiden bankamatik memurdu, yönetim değişince işe gelmeye başladılar. Kim bankamatik memurdu tespit ediyoruz. 1 milyonluk ilçede tek bir çöp konteynırı yok. Şimdi çöp konteynırı teminine başladık. 1 ay içinde çöp konteynırlarımız gelecek. Elektrik dağıtım şirketinin sorumluluğunda olan aydınlatma giderlerini belediyeye ödetmişler. Senede 80 milyon TL fazladan elektrik parası ödüyoruz. Bunu kesersek her sene 6-7 tane kreş yapabiliriz. Keçiören Belediyesi teknik bir bakış açısıyla yönetilmemiş. Cumhuriyet Kulesi natamam halde açıldı. Maliyeti 1 milyar TL'yi buluyor. Kulede çok fazla eksikler var, şu anda ziyaretçi almak tehlikeli. Orayı tekrar nasıl halkın yararına bir şekilde kullanabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.