Siyasette rekabet nasıl olacak? ‘Hoş geldin’e bile tahammül yok

Siyasette rekabet nasıl olacak? ‘Hoş geldin’e bile tahammül yok
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ’a gidişini “Kılıçdaroğlu Elazığ’da” afişiyle duyurmak üzere hazırlanan pankartlar engelle karşılaştı.Zabıta ekipleri, Kılıçdaroğlu’nun Elazığ ziyaretini...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ’a gidişini “Kılıçdaroğlu Elazığ’da” afişiyle duyurmak üzere hazırlanan pankartlar engelle karşılaştı.

Zabıta ekipleri, Kılıçdaroğlu’nun Elazığ ziyaretini duyuran afişleri asılı oldukları yerlerden kaldırdı. Şehrin dört bir yanındaki reklam panolarına CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP kurmaylarının söylediği iddia edilen, tepki çekmesi olası söylemlerin yer aldığı afişler asıldı.

Bu afişler arasında Kılıçdaroğlu’nun Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında söylediği iddia edilen “Göğsüne madalya takacağım” sözlerinin yer aldığı afişler de yer aldı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da kendisinin söylediği iddia edilen “İHA ve SİHA üretimi duracak” sözlerinin pankartlarda yer almasına tepki gösterdi. Tanrıkulu, “Meclise soru önergesi vereceğim ve bunun hesabını yargı önünde de soracağım: Kim bu afişleri hazırladı? Kim bu billboardları kiraladı? Parasını kim verdi? Billboardlardaki sözler bana ait değildir” ifadelerine yer verdi.


MHP’Lİ IŞIKVER’İN, AFİŞTEKİ SÖZLERİ GÜNLER ÖNCESİNDEN PAYLAŞTIĞI GÖRÜLDÜ
halktv.com.tr’nin haberindeki iddiaya göre söz konusu imzasız afişler AK Parti İl Başkanlığı tarafından asıldı.

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’in CHP’yi hedef gösteren ve birçok reklam panosuna asılan afişlerin üzerinde yazan sözleri günler öncesinde sosyal medya hesabından paylaştığı ortaya çıktı.

AK PARTİLİ VATANDAŞ, KILIÇDAROĞLU'NDAN HELALLİK İSTEDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Malatya ziyaretine AK Partili bir vatandaşın sözleri damga vurdu.

Malatyalı vatandaş, Kılıçdaroğlu’nun yanına gelerek, “Sizinle helalleşmeye geldim. Ben AK Partiliyim. Size sosyal medyadan çok hakaret ettim, hakkınızı helal edin. Sizden şahsen helallik almak istiyorum. Sabahtan beri köşede bekliyorum. Bana nasip oldu hakkınızı bana helal edin” dedi. Kılıçdaroğlu da “helal olsun” yanıtını verdi.

CHP lideri ve vatandaş daha sonra sarılarak, helalleşti. Kılıçdaroğlu, sonrasında programına kaldığı yerden devam etti.

KİM HAKSIZLIĞA UĞRADIYSA BANA BAŞVURACAK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adıyaman ziyareti kapsamında Şambayat›ta konuştu. Kılıçdaroğlu, “Beşli çeteden paraları söke söke, hukuk içinde alacağız. Milletin hakkını, hukukunu millete teslim edeceğiz. Kaynakların adaletli dağıtılması lazım. Devletin dini adalettir. Adaleti mutlaka sağlayacağız. Haksızlıklar karşısında susmayacağız. Coğrafyamızın neresinde kim haksızlığa uğradıysa bana başvuracak, bütün haksızlıkları bitireceğim. Bu ülkeye adaleti ya getireceğim, ya getireceğim” ifadelerini kullandı.