Siyasiler karara isyan etti: İktidar, hukuku ayaklar altına almaya devam ediyor

Siyasiler karara isyan etti: İktidar, hukuku ayaklar altına almaya devam ediyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada çıkan karara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, iktidarın hukuku ayaklar altına almaya devam ettiğini belirtti.Kılıçdaroğlu, paylaşımında şunları...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada çıkan karara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, iktidarın hukuku ayaklar altına almaya devam ettiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, paylaşımında şunları kaydetti: Gezi direnişi; dayanışmaya, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye adanmış bir millet hareketiydi. Ülkemize karabasan gibi çöken bu zorba ve hukuk tanımaz iktidar, maalesef hukuku ayaklar altına almaya devam ediyor… Az kaldı; bu zulme son vereceğiz ve adaleti yeniden tesis edeceğiz!

ÖNCE ADALET
Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın da “Tüm kişi ve davalar için söylüyoruz: Önce Adalet, Herkes için Adalet, Her daim Adalet… Adalet kurumunu siyasallaştıran ve adaletsizliği kurumsallaştıran hiçbir iktidar payidar olamaz” mesajını paylaştı.

KARAR MİLYONLARCA İNSANIN VİCDANINI YARALADI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, karara tepki gösterdi. İmamoğlu, “Gezi Davası’nda verilen karar milyonlarca insanın vicdanını yaraladı. Vicdanla verilmeyen kararları bu ülke hiç kabul etmedi ve sindirmedi. Ne olursa olsun adaletten yana olacağız, herkes için hukuku savunacağız” ifadesini kullandı.

KARAR NE HUKUKİDİR NE ADİLDİR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gezi davasında verilen karar ne hukukidir ne adildir. Oysa adalet bir gün herkese gerekir. Bu kararın asıl mağduru demokrasimiz olmuştur” ifadelerini kullandı.

İKTİDARIN YARGI ÜZERİNDEKİ TAHAKKÜMÜ
DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen davada açıklanan hükmün usul ve esas yönünden hukuksuz olduğunu savundu.

Davada Osman Kavala hakkında “hukuksuzluk sarmalına son bir utanç daha eklenmiş” diyen Yeneroğlu, Kavala’nın dava kapsamında daha önce beraat ettiğini hatırlattı. Kararın, “temelsiz” ve “trajikomik” iddialar sonucunda verildiğini vurgulayan Yeneroğlu, “Hukuki öngörülebilirliği ve hukuki güvenilirliği ortadan kaldırmakta, Anayasa’nın temel haklara ilişkin güvencelerini anlamsızlaştırmakta ve demokratik değerleri tahrip etmektedir. Kin ve intikam alma güdüsüyle en temel ceza hukuku kurallarına bile aykırılık teşkil eden yargılamalar sonucunda haksız mahkumiyet kararlarının verilmesi, iktidarın yargı üzerindeki tahakkümünün sonucudur” dedi.

ESKİ MHP’Lİ SAZAK: BUGÜNDEN İTİBAREN OSMAN KARDEŞİMDİR
MHP camiasının önde gelen isimlerinden Süleyman Sazak, Gezi Davası’nda müebbet hapis cezası alan Osman Kavala’ya destek verdi. Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak’ın oğlu olan Süleyman Sazak, daha önce Genel Başkan Yardımcılığını da yaptığı Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) üyeliğinden ocak ayında istifa etmişti.

Sazak, Osman Kavala’nın müebbet hapis cezası almasının ardından sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklamalarda bulundu. Sazak, “Osman Kavala’yı ideolojik olarak kendimden farklı görürüm. Bugünden itibaren Osman kardeşimdir, adalet bu kararı verenlere haramdır” ifadelerini kullandı.