Siyasilerden 29 Ekim mesajları:Cumhuriyet ilelebet payidar kalacak

Siyasilerden 29 Ekim mesajları:Cumhuriyet ilelebet payidar kalacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla; “Cumhuriyetimizin 100. yaşı, gerçek vatanseverlerin, gerçek demokratların iktidarında kutlanacaktır. Doğum günün kutlu olsun Türkiye” açıklamasını...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla; “Cumhuriyetimizin 100. yaşı, gerçek vatanseverlerin, gerçek demokratların iktidarında kutlanacaktır. Doğum günün kutlu olsun Türkiye” açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99’uncu yıl dönümü nedeniyle bir video klip yayınladı. Akşener, "Bugün, Cumhuriyet gibi hayatların doğum gününü kutluyoruz. Fırsatlarımızı eşitleyen, kimsesizlere kimse olan, nice başarıların yolunu açan bu büyük hikayemizi kutluyoruz. Cumhuriyetimiz, ilelebet payidar kalacak" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Cumhuriyet; tükenmekte olan umutların, milletin azmi ve kararlılığıyla yeniden yeşerdiği bir zaferin en büyük kazanımıdır. Cumhuriyet'in ruhu ise milletimizin yazdığı destana şekil veren mücadele, azim, kararlılık ve imandır. Bizler, Cumhuriyet'in yeni yüzyılına girerken işte bu ruhla 'Yeniden Büyük Türkiye' ve 'Yaşanabilir Türkiye'yi inşa etmenin azim ve kararlılığını taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli mesajında "Milli birlik ve kardeşlik bağlarımızın gücü Cumhuriyet’in gücüdür. Cumhurun onuru ile Cumhuriyet’in onuru da bir ve beraberdir. Bu haliyle cumhur ile Cumhuriyet bilhassa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle tam bir kenetlenme, eksiksiz bir kucaklaşma dönemine geçmiştir” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Twitter hesabından bir video paylaşarak "İyi ki doğdun, Atamızın emaneti Büyük Türkiye Cumhuriyeti" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Demokrasi ile taçlanan Cumhuriyet Gelecek'tir!" dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, "Cumhuriyetimizi 100. yaşında güçlü bir ekonomiye, itibarlı bir dış politikaya ve özgürlükçü bir demokrasiye kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

'Cumhuriyet düşünme setlerimizi yok etti' diyen Mahir Ünal, Cumhuriyet'i kutladı

"Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözleriyle tepki toplayan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan bir mesaj paylaştı.

Ünal, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye Yüzyılı şafağında, ilelebet payidar kalacak olan Cumhuriyetimiz 99 yaşında. Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun."