Sokağa çıkmak yasak köprüden geçmek ücretsiz

Sokağa çıkmak yasak köprüden geçmek ücretsiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla, önceki gece saat 00.00’dan başlayarak, 27 Mayıs 2020 Çarşamba günü saat 07.00’ye kadar Karayolları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla, önceki gece saat 00.00’dan başlayarak, 27 Mayıs 2020 Çarşamba günü saat 07.00’ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişlerden ücret alınmayacak. 26 Mayıs Salı günü saat 24.00’e kadar, Başkentray ve Marmaray seferleri de ücretsiz olacak. Ancak bu karar vatandaş için bir şey ifade etmiyor. Çünkü Ramazan bayramı dolayısıyla 81 ilde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması dün gece başladı. Hal böyle olunca karar sosyal medyada gündem oldu. Kullanıcılar “Köprü ve yollar ücretsiz, sokağa çıkmanın cezası 3150 lira” yorumları yaptılar.
YAP-İŞLET-DEVRET ÜCRETLİ
Yap-işlet-devret projeleri ise ücretli olacak. Cumhurbaşkanlığı 2020 Yıllık Programı’na göre, Ulaştırma Bakanlığı’nın Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerinde şirketlere verilen garantiler için 8.3 milyar lira ödenek ayrılmıştı. Bu tutara köprü, tünel ve otoyolların yanında çok sayıda havalimanı ve tren garı ödemeleri de bulunuyor. Bayramlarda bu projelerden geçen araç yoğunluğu artıyordu. Fakat bu bayram sokağa çıkma yasağı ve il giriş çıkışlarının kapalı olmasından ötürü bu köprüde hareket olmayacak. Bu da köprünün Hazine üzerindeki yükünü artırmış olacak. Son 3 yılda Avrasya Tüneli’nde araç garanti geçiş ücreti olarak ise 470 milyon lira ödendi. 2020 yılında bu ödemenin en az 400 milyon lira olması bekleniyor.