Sokaklarda cesetler, enkazlardan yardım çığlıkları

Sokaklarda cesetler, enkazlardan yardım çığlıkları
Depremin en yıkıcı sonuçlarından biri Hatay’da yaşandı. Neredeyse tüm binaların yıkıldığı Antakya’da çoğu vatandaş sokakta kalırken, arama ekiplerinin eksikliği nedeniyle pek çok enkazda çalışma henüz başlamadı.T24’den...

Depremin en yıkıcı sonuçlarından biri Hatay’da yaşandı. Neredeyse tüm binaların yıkıldığı Antakya’da çoğu vatandaş sokakta kalırken, arama ekiplerinin eksikliği nedeniyle pek çok enkazda çalışma henüz başlamadı.

T24’den Hazar Dost’un izlenim haberine göre, sabahın ilk ışıklarıyla yakınları enkazda olan vatandaşlar, “Sesimi duyan var mı?” diyerek yakınlarına ulaşmaya çalıştı. Özellikle Atatürk Caddesi üzerindeki pek çok enkazda insanların sesleri duyuldu.

Ekiplerden müdahale edilmesini isteyen aileler, bir gündür hiç kimsenin yardım etmediğini, yakınlarının enkazda öldüğünü söylüyor. Gece saatlerinde ekipler Antakya’da yetişebildikleri enkazlara müdahale ederken, depremde hayatını kaybeden birçok vatandaşın cansız bedenleri de enkazdan çıkarıldı.

KENDİ İMKANLARIYLA SABAHLADILAR
Birçok binanın ağır hasarlı olduğu kentte, hiçbir dükkanın açık olmadığı görüldü. Su gibi hayati ihtiyaçlar ise açık olan birkaç akaryakıt istasyonlarından karşılanıyor. Evlerine giremeyen vatandaşlar, belediyenin bazı sosyal tesisleri olmak üzere, kendi imkanlarıyla kurdukları alanlarda, bazı vatandaşlar da kendi araçlarında sabahlıyor. Akaryakıt istasyonlarında talep nedeniyle yakıt bulunamazken, ilerleyen günlerde bu durumun vatandaşlar için sorun olacağı öngörülüyor.

DEVLET KURUMLARINDAN YARDIM GELMEDİ
Su tesisatlarında patlama yaşanan İskenderun’un büyük bölümünde yoğun su birikintisi yaşanırken; yaya olarak girilemeyen çoğu sokakta enkaz kaldırma çalışmaları, STK ve belediye ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Vatandaşlar, depremin üzerinden bir gün geçmesine rağmen herhangi bir devlet kurumunun yardıma gelmediğini aktardı.

“NASIL YALNIZ BIRAKILDIĞIMIZI GÖRSÜNLER”
İlçede, AFAD’a veya Kızılay’a ait herhangi bir yardım TIR’ı ya da eşya görülmedi. İlçedeki bir esnaf, “Çektiniz değil mi her şeyi? Nasıl yalnız bırakıldığımızı görsünler” diyerek, yaşadıkları durumdan şikayet etti.