Somali’de Türk şantiyesine intihar saldırısı

Somali’de Türk şantiyesine intihar saldırısı
Somali'de yol yapım çalışması yapan bir Türk firmasına ait şantiyeye düzenlenen intihar saldırısında, bini Türk 4 kişi hayatını kaybetti.Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre saldırı, Türk askeri üssünün yaklaşık...

Somali'de yol yapım çalışması yapan bir Türk firmasına ait şantiyeye düzenlenen intihar saldırısında, bini Türk 4 kişi hayatını kaybetti.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre saldırı, Türk askeri üssünün yaklaşık 15 kilometre uzağında meydana geldi. Türk askeri üssü ve personeli açısından olumsuz bir durum olmadığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bomba yüklü araçla yapılan saldırıda  biri Türk 4 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı  vurgulandı. Açıklamada, “Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen ve Somali'nin kalkınmasına ve refahına katkıda bulunan bir Türk şirketi çalışanlarını hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralananlara acil şifa diliyor, dost ve kardeş Somali Hükümeti ile Somali halkının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz" denildi.