Son 10 sezonun teknik direktör raporu: En fazla maç kazanan Abdullah Avcı, en çok gol atan Şenol Güneş'in ekipleri

Son 10 sezonun teknik direktör raporu: En fazla maç kazanan Abdullah Avcı, en çok gol atan Şenol Güneş'in ekipleri
Son 10 sezonda görev alan teknik adamlar arasında en çok maç kazanan isim 192 galibiyet ile Abdullah Avcı olurken, Avcı'yı 180 galibiyet ile Şenol Güneş takip etti. En fazla gol sevinci yaşayan teknik adam ise 314 maçta rakip ağları...

Son 10 sezonda görev alan teknik adamlar arasında en çok maç kazanan isim 192 galibiyet ile Abdullah Avcı olurken, Avcı'yı 180 galibiyet ile Şenol Güneş takip etti. En fazla gol sevinci yaşayan teknik adam ise 314 maçta rakip ağları 639 kere sarsan Güneş'in ekipleri oldu. Avcı'nın takımları ise 606 kez gol sevinci yaşadı.



A Milli Takım'da Stefan Kuntz ile yolların ayrılmasının ardından adı milli takımla anılan hocalar da dahil olmak üzere ortaya çıkan istatistiklerde Abdullah Avcı en çok maç kazanan, Şenol Güneş en çok gol sevinci yaşayan, Rıza Çalımbay ise en çok maça çıkan teknik direktör oldu.

Abdullah Avcı, son 10 yılda Süper Lig, 1'inci Lig, Türkiye Kupası, Süper Kupa, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi, Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası Elemeleri ve milli takım hazırlık maçları da dahil olmak üzere görev yaptığı 369 karşılaşmanın 192'sinde sahadan galip ayrılmayı başardı. Tecrübeli teknik adam, 677 puanla en çok puan toplayan teknik adamlar sıralamasında da ilk sırada yer aldı. Avcı'yı, 314 maçta aldığı 180 galibiyetle 615 puan toplayan Şenol Güneş takip etti.

En fazla gol atan Şenol Güneş, ikinci sıra Avcı'nın 

Öte yandan bu karşılaşmalarda takımları en çok gol atan teknik adam ise Şenol Güneş oldu. Güneş'in takımları son 10 yılda oynadığı 314 maçta rakip ağları 639 kere sarsarken bu istatistikte Güneş'i, Abdullah Avcı takip etti. Avcı'nın takımları 369 maçta rakip ağları 606 kez sarsmayı başardı.

En çok maça çıkan teknik adam 371 karşılaşmayla Çalımbay 

Son 10 yılda en çok maça çıkan teknik adam ise 371 karşılaşma ile Rıza Çalımbay oldu. Çalımbay'ı 369 maçla Abdullah Avcı takip etti.

4 büyük takıma karşı en çok puan kazanan avcı, 3 büyüklere karşı ise terim

Abdullah Avcı, dört büyük takıma karşı oynadığı maçlarda ise yüzde 63 puan alma ve çalıştırdığı takımlarda maç kaybetmeme oranı yakaladı. Sadece Galatasaray'ın başında yer alan ve 3 büyüklere karşı mücadele eden Fatih Terim, 3 büyük takıma karşı görev yaptığı maçlar hesaplanırken, tecrübeli teknik adam burada yüzde 72'lik kaybetmeme oranının sahibi oldu. (DHA)