SON YILLARDA GAZETECİ VE SİYASİLERE SALDIRILAR ARTTI

SON YILLARDA GAZETECİ VE SİYASİLERE SALDIRILAR ARTTI
Gazeteciler Ahmet Hakan, Yavuz Selim Demirağ, Sabahattin Önkibar, Murat İde ve daha birçok kişi saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan siyasetçilerin listesi de kabarık sayılır.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı...

Gazeteciler Ahmet Hakan, Yavuz Selim Demirağ, Sabahattin Önkibar, Murat İde ve daha birçok kişi saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan siyasetçilerin listesi de kabarık sayılır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir askerin cenaze töreninde saldırıya maruz kaldı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Twitter üzerinden atışmasından sonra gece saatlerinde "vatan haini" diye bağıran 4 kişinin saldırısına uğradı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün Sakarya'daki evi kurşunlandı.

Aradan 2 ay geçmeden Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, evinin önünde birileri tarafından dövülerek hastanelik edildi. Özdağ ile aynı gün Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ve KRT TV programcısı avukat Afşin Hatipoğlu saldırıların hedefi oldu.

Son olarak yine Halk TV önünde programcı Levent Gültekin kalabalık bir grubun saldırısına uğramıştı. Ege ve Akdeniz yangınlarının yaşandığı sırada bölgede Gökmen Karadağ moderatörlüğünde canlı yayın yapan Halk TV yayınına da saldırıldı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV'de katıldığı bir programın çıkışında yumruklu saldırıya uğradı.

Kavuncu'nun uğradığı saldırı, kanal önündeki güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, yürüyerek yaklaşan bir kişinin aniden Kavuncu'ya yumruk atarak kaçtığı görülüyor. Görüntülerde, Bakırköy Özgürlük Meydanı'na doğru kaçan saldırganı çok sayıda kişi yakalamak üzere harekete geçiyor. Ancak saldırganın henüz yakalanamadığı bildirildi.

Saldırıdan sonra tekrar Halk TV yayınına katılan Kavuncu, durumunun iyi olduğunu söyledi. Saldırıyı "alçakça ve namertçe" olarak tanımlayan Kavuncu, "Münferit bir hadise olarak görmüyorum, bu iklimin nasıl yaratıldığına bakmak lazım" dedi.

Kavuncu, geçmişte kendisine verilen korumaların 2019'daki yerel seçimlerden sonra "nedeni açıklanmaksızın" geri alındığını da söyledi.

İYİ İNSANLARI SUSTURAMAYACAKSINIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Buğra Kavuncu'ya yönelik saldırıya tepki göstererek, "İyi insanları susturamayacaksınız" mesajını paylaştı.

ANKETLERİ GÖRDÜKÇE GERGİNLİĞİ ARTIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Sevgili Buğra Kavuncu yumruklu saldırıya uğradı. Maalesef Saray artık budur. Trol, küfür, iftira, yalan ve saldırılar. Erdoğan anketleri gördükçe gerginliği artırıyor. Ülke bunu gördü geçmişte, seni tanıdı Erdoğan. Sökmez artık bunlar, yutmayız! Biz seni hep beraber göndereceğiz.

SORUMLULAR YARGI ÖNÜNE ÇIKARILMALI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkası Ekrem İmamoğlu: İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya yönelik yapılan saldırıyı kınıyorum. Sorumlular bir an önce yakalanmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır.

ANLAYIŞTAN HESAP SORACAĞIZ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: İYİ Parti İstanbul İl Başkanı, çok kıymetli mevkidaşım Buğra Kavuncu'ya yapılan saldırı da öncesinde yapılmış diğer saldırılar gibi kabul edilemez. Saldıranlardan ziyade saldırtan anlayıştan hesap soracağız.

YAVAŞ’TAN KINAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Sn. Buğra Kavuncu'ya yönelik düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyor, bu çirkin saldırının fail ya da faillerinin en kısa sürede yargı önünde hesap vermelerini diliyorum.

BU SÖYLEM DERHAL TERKEDİLMELİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: İYİ Parti İstanbul İl Başkanı @SBugraKavuncu ’ya karşı gerçekleştirilen saldırıyı esefle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İktidar ortaklarına çağrımız, siyasal şiddet ortamını besleyen söylem ve üslubu derhal terk etmeleridir.

HEDEF GÖSTEREN DİLİN SONUCU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davuoğlu: İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun, şehrin orta yerinde uğradığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ'a yönelik saldırıda olduğu gibi iktidarın düşmanlaştıran, hedef gösteren dilinin sonucudur bu. Geçmiş olsun @meral_aksener.

AK PARTİ KILIÇDAROĞLU’NU SUÇLADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise saldırıyı kınarken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu suçladı. Dağ,  “Böylesine bir meselede dahi nefret diliyle fırsatçılık yapan Sn. @kilicdarogluk'nun ayrıştırıcı dilinin de yapılan saldırıdan farkının olmadığı ortadadır" ifadelerini kullandı.