ŞORTLARI UZASIN İSTİYOR, MAÇA KONSANTRE OLAMIYORMUŞ!

ŞORTLARI UZASIN İSTİYOR, MAÇA KONSANTRE OLAMIYORMUŞ!
Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda kadın sporcularımız harikalar yaratıyor, Türkiye’de bir kısım erkek ise o başarılardan çok sporcu kadınların müsabakalardaki giysileriyle uğraşıyor.BAĞKALE AŞ’nin sahibi Zafer Bağkale, voleybolcular...

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda kadın sporcularımız harikalar yaratıyor, Türkiye’de bir kısım erkek ise o başarılardan çok sporcu kadınların müsabakalardaki giysileriyle uğraşıyor.
BAĞKALE AŞ’nin sahibi Zafer Bağkale, voleybolcular için tepki çeken bir yorum yazdı: “Maça konsantre olamıyorum federasyona söyleyin bacaklarına uzun don giysinler yoksa işimiz kötü...”

Protesto yağmuru“Uzun don giysinler” paylaşımı sonrası sosyal medyada Zafer Bağkale’nin sahibi olduğu gerekçesiyle Casati boyalarına boykot çağrıları yapıldı. Ancak Casati Boya sabah açıklama yaptı: “O yorumu şiddetle kınıyoruz. Casati Boya’nın sahibi değil.” Daha önce de Şenocak’ın “iffet” paylaşımı tepki çekmişti.

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda kadın sporcular harikalar yaratıyor, Türkiye’de bir kısım erkek ise o başarılardan çok kadınların müsabakalardaki giysileriyle uğraşıyor. Formalarına en çok laf edilenlerse kadın milli voleybol takımının oyuncuları.
Kısa süre önce ilahiyatçı İhsan Şenocak, kazandıkları bir maç sonrası tebrik yağmuruna tutulan kadın milli takım oyuncuları için kullanılan “Sultan” nitelemesine gönderme yapmış, “Ey İslam’ın kızı sen oyun alanlarının değil ahlakın sultanısın” diyerek sporcuların kıyafetlerine muhalefetini dile getirmişti. Dün de Türkiye bu alanda ikinci skandalı konuştu.
Bağkale Boya ve İnşaat Malzemeleri AŞ’nin sahibi Zafer Bağkale, milli voleybolcular için Facebook’ta yapılan bir paylaşımın altına tepki çeken bir yorum yazdı. Bağkale, A Milli Kadın Voleybol Takımı sporcularının “Tebrikler kızlar” notuyla paylaşılan fotoğraflarına “Kız voleybol takımında ben maça konsantre olamıyorum federasyona söyleyin bacaklarına uzun don giysinler yoksa işimiz kötü” diye yazdı. Bağkale’nin yorumuna binlerce tepki geldi. Sosyal medyada Bağkale’nin şirketi diye Casati boyalarına boykot çağrısı yapıldı. Ancak Casati Boya bir açıklama yaparak Bağkale’nin şirket sahibi olmadığını duyurdu. Casati Boya, “Filenin Sultanları”na yapılan bu yorumu şiddetle kınıyoruz açıklaması yaptı.
İlk skandal Şenocak’tan
Daha önce de, ilahiyatçı İhsan Şenocak, milli voleybolcularla ilgili, “İslamın kızı! Sen oyun alanlarının değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin sultanısın. Sen ‘burnunu göstermekten utanan’ anaların evladısın. Ekranlara ve sakallı ağabeylerinin popüler kültürün kurbanlarına ‘sultan’ demesine aldanmayasın! Umudumuz da, duamız da sensin” paylaşımında bulunmuştu