SORU ÇOK, KILAVUZ’DAN SES YOK

SORU ÇOK, KILAVUZ’DAN SES YOK
Türkiye’yi ayağa kaldıran, 13 kişinin tutuklandığı, tetikçisinin hala firarda olduğu eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’e yönelik suikastta, adı en çok telaffuz edilen isim, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz....

Türkiye’yi ayağa kaldıran, 13 kişinin tutuklandığı, tetikçisinin hala firarda olduğu eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’e yönelik suikastta, adı en çok telaffuz edilen isim, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz. Kılavuz, öldürülen Sinan Ateş’in selefi; Ülkü Ocakları’nın Ateş’ten önceki Genel Başkanı. 30 Ocak’taki suikast günü, Kılavuz’un şüphelilerden birisini takip eden polislerle gerilim yaşadığı iddia edildi.

Cinayetinin tetikçilerine yardımla suçlanan ve 'Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın Kılavuz’un evinde yakalandığı, gözaltı işlemi yapmak isteyen polise MHP’li milletvekilinin itiraz ettiği öne sürüldü. İddianın sahibi gazeteci Tolga Şardan, Kılavuz’un gözaltı için gelen polislere, “Siz gidin sahibiniz gelsin” dediğini iddia etti, tartışmaların ardından Tolgahan Demirbaş’ın gözaltına alındığını, Kılavuz’un siyasetçileri devreye sokmasının ardından da serbest bırakıldığını yazdı.

Bu iddialar TBMM gündemine de TİP milletvekili Ahmet Şık’ın soru önergesi ile geldi. İddiaların üzerinden günler geçti ama Oktay Kılavuz böyle bir olayın ne varlığını kabul etti, bir izahat getirdi ne de reddetti.