Soylu üslubuyla sıradışı açıklama

Soylu üslubuyla sıradışı açıklama
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nde AK Parti’nin ‘Türkiye Yüzyılı’ programı için bestelenen şarkının seslendirilmesinin eleştirilmesi sonrası yayınladığı açıklamada “Türkiye yüzyılı...

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nde AK Parti’nin ‘Türkiye Yüzyılı’ programı için bestelenen şarkının seslendirilmesinin eleştirilmesi sonrası yayınladığı açıklamada “Türkiye yüzyılı için yolumuza; milletimize olan sorumluluğumuz, devletimize olan sadakatimiz, medeniyetimize olan bağlılığımız ve şehitlerimize olan borcumuzla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

EGM’nin Twitter hesabından yayınlanan açıklamada isim verilmeden ‘teşkilatın başarılarını karaladığı’ öne sürülen kimselere sitem edildi.

Açıklamada teşkilatın ‘uyuşturucunun kökünü kuruttuğu’ savunularak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun metamfetamin salgınına dair halkı uyardığı ve hükümeti eleştirdiği videoda, “Uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar” dediği hatırlatılarak ‘en ağır suçlamaların’ yöneltildiği iddia edildi.

‘FETÖ’nün ‘belinin kırıldığı’, PKK’nın ‘çökertildiği’ savunulan açıklama şöyle sonlandırıldı: “Coğrafyamızdaki istikrarsızlığa bizi bulaştıramadıkları için hırslandıklarını biliyoruz. Her türlü saldırılarına direnen ve fırsat vermeyen güvenlik güçlerimizi hazmedemiyorlar. Bunu da biliyoruz. Türkiye yüzyılı için yolumuza; milletimize olan sorumluluğumuz, devletimize olan sadakatimiz, medeniyetimize olan bağlılığımız ve şehitlerimize olan borcumuzla devam edeceğiz.”


BASIN MÜDÜRÜ, A HABER MUHABİRİ ÇIKTI
Emniyet’in AK Parti’nin ‘Türkiye’nin Yüzyılı’ sloganını kullanması tepki toplarken; dikkat çeken bir ayrıntı daha gündeme geldi.

Gazeteci Barış Terkoğlu, Halk TV’de yayınlanan Sözüm Var programında, Emniyet Genel Müdürlüğü Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Daire Başkanı Levent Eke’nin daha önce A Haber muhabiri olduğunu söyledi.