Soylu’dan hakaret

Soylu’dan hakaret
AKP’li Ali Ayvazoğlu’nun Trabzon’da belediye işçiliğinden Ankara’da turizm müdürlüğüne uzanan hikayesi, bu hikayeyi yazan gazeteci Saygı Öztürk’ü hedef yaptı. Soylu, Saygı Öztürk’ün Sözcü’de çıkan haberi için...

AKP’li Ali Ayvazoğlu’nun Trabzon’da belediye işçiliğinden Ankara’da turizm müdürlüğüne uzanan hikayesi, bu hikayeyi yazan gazeteci Saygı Öztürk’ü hedef yaptı. Soylu, Saygı Öztürk’ün Sözcü’de çıkan haberi için “Bu yazı namussuzluktur” dedi.

SÖZCÜ yazarı Saygı Öztürk, Trabzon Belediyesi’nde işçi olarak işe başlayan Ali Ayvazoğlu’nun Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne uzanan yükseliş hikayesini, “Trabzon böyle bir yükseliş görmedi” başlığıyla haberleştirdi. Öztürk’ün haberine göre, Ali Ayvazoğlu belediye şirketinde işe başladı, ardından eşinden boşandı ve AK Parti’de çalışan Bahar Ayvazoğlu’yla evlendi. Ali Ayvazoğlu’nun bu evlilikten sonra hızla yükseldiğini belirten Öztürk, Trabzon’un 20 yıllık Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız’ın görevinden alınarak yerine vekaleten Ali Ayvazoğlu’nun bu görevi yürüttüğünü yazdı. 2015’te Bahar Ayvazoğlu’nun milletvekili seçildiğini hatırlatan Öztürk, Ali Ayvazoğlu’nun da Kültür ve Turizm il müdürlüğüne asaleten atandığını belirtti. Ayvazoğlu ardından da Trabzon’dan Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne atandı. Saygı Öztürk, Ali Ayvazoğlu’nun bu görevde de uzun süre kalmayacağını ve bakan yardımcılığı ya da genel müdürlüğe atanacağının ileri sürüldüğünü ifade etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Öztürk’ün haberinin yer aldığı tweet mesajını alıntılayarak “İnsanlık görevimi yapıyorum. Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur. Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır. Ali Beye minnettarız Trabzon turizmini ayağa kaldırdı. Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır” ifadelerini kullandı.


Öztürk’e bu mesaj sonrası destek yağdı. Saygı Öztürk, yaşananlara tepki gösterirken, gözyaşlarını tutamadı. “Kendi adıma değil, Türkiye adına üzülüyorum” dedi.

Soylu Faruk Bildirici’yi aradı

Saygı Öztürk’e twitter üzerinden hakaret eden Soylu’yu medya ombudsmanı Faruk Bildirici yine twitter üzerinden eleştirdi, “Bir bakanın bir gazeteciye hakaret etme hakkı var mı” dedi. Bunun üzerine kendi bloğunda İçişleri Bakanı’nından telefon aldığını yazan Faruk Bildirici Bakan’ın “Bir gazetecinin bir siyasetçinin namusuna dil uzatmaya hakkı var mı” diye sorduğunu söyledi. Bildirici yazıda namusa dil uzatma yok dediyse de Bakan’ı ikna edemediğini de açıkladı.