Soylu’dan valilere ‘fahiş fiyat’ talimatı

Soylu’dan valilere ‘fahiş fiyat’ talimatı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem sonrası gerek taşımacılık ücretlerine gerekse kiralık evlere yapılan zamlara tepki gösterdi. Soylu, bu konuda valilere gerekli talimatların verildiğini söyledi.Soylu, Hatay’daki Afet...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem sonrası gerek taşımacılık ücretlerine gerekse kiralık evlere yapılan zamlara tepki gösterdi. Soylu, bu konuda valilere gerekli talimatların verildiğini söyledi.

Soylu, Hatay’daki Afet Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı açıklamada, normalde şehir içinde 5-6 bin, şehirler arasında 8-9-10 bin liralık bir taşımayı 20-25 bin liraya çıkaran fahiş bir takım fiyatlar gördüklerini vurguladı. “Bir kere bunun hesabını devlet sorar da bir de bu dünyanın öteki dünyası var, bunun hesabını Allah da sorar,” diyen Soylu, şöyle konuştu:

“Bu konuda bütün valilerimize, olağanüstü halin de ortaya koymuş olduğu çerçeve içerisinde biz gerekli talimatları verdik, gerekli yazıları gönderdik. Bir fahiş fiyat veya vatandaşı zorlayıcı, vatandaşı istismar eden, belki de vatandaşın zor durumundan faydalanan bir durum görülürse gereği yerine getirilecektir. Gereğini nasıl yerine getirileceğini de arkadaşlara tek tek izah ettik.”

“BEN O MESLEK ODALARININ YERİNDE OLSAM”
Sivil toplum kuruluşlarına da çağrı yapan Soylu, “İlgili sivil toplum kuruluşlarının, ilgili ticaret odalarının, ilgili esnaf odalarının bu denetimi kendilerinin yapmaları da esastır. Ben o meslek odalarının yerinde olsam yarın bir toplantı yapar, bu tespitleri, bu yapanları bu kişiler kimse bunları tespit eder, onların bir daha o meslek odalarında temsil edilmemelerini ve üye olmamalarını sağlarım, işin doğrusu budur,” dedi.

“KİRALARIN YÜKSELMESİ AYRI BİR İSTİSMAR MESELESİ”
Kira meselesinin başka bir problem olduğunu, bu konuda da çalışılması için talimat verdiklerini vurgulayan Soylu, ”Kiraların birden ciddi bir şekilde yükseliyor olması ayrı bir istismar meselesidir. Ayıptır, günahtır. Bu paranın hiçbir hayrını görmezsiniz. İster bizi sevin, ister sevmeyin,” dedi.

Bugün bir çocuğa “Korktun mu” diye sorduğunda “Dişlerim titredi,” yanıtı aldığını aktaran Soylu, “Bunu anlamayıp kiramı 6 bin liradan 10 bin liraya çıkarıyorum diye ortaya koyanlar vicdan sahibi değillerdir,” dedi.