Soylu'nun İBB'de teröristler var söylemi ve mahkemede 'siyaset yapma özgürlüğü' dediği hatırlatıldı

Soylu'nun İBB'de teröristler var söylemi ve mahkemede 'siyaset yapma özgürlüğü' dediği hatırlatıldı
Yerel seçimlere kısa bir süre kaldı. İstanbul’da ise kıyasıya bir yarış hâkim. İmamoğlu dönemi öncesinde yaşanan usulsüzlük ise seçim döneminde paylaşılmaya devam ediliyorAKP’nin adayı Murat Kurum projelerini açıklayarak...
Yerel seçimlere kısa bir süre kaldı. İstanbul’da ise kıyasıya bir yarış hâkim. İmamoğlu dönemi öncesinde yaşanan usulsüzlük ise seçim döneminde paylaşılmaya devam ediliyor

AKP’nin adayı Murat Kurum projelerini açıklayarak sahalara indi. CHP’nin adayı ve aynı zaman İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu da projelerini açıkladıktan sonra sahalara inmiş durumda.

Öte yandan sosyal medyadan da bazı hesaplar İstanbul’da AKP dönemine ait yapılan usulsüzlükleri ve CHP döneminde İBB’ye atılan itirafları paylaşmaya devam ediyor.

Bunlardan biri olan Unutma İstanbul sayfası son paylaşımında Geçen dönem İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan ve bulunduğu süre sarfında hem İBB çalışanları hem de İBB Başkanı İmamoğlu ile kişisel birçok polemiğe giren Süleyman Soylu’nun “İBB’de çalışan 550 terörist var” sözünü ve mahkemeye verdiği savunmayı hatırlattı.

 

Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2022 yılında İBB içinde 550 teröristin çalıştığını iddia etmiş bu iddialar sonrası İBB çalışanları 3 kuruşluk dava açmıştı.

Soylu’nun avukatı mahkeme sürecinde verdiği ifadesinde müvekkilinin İçişleri Bakanlığı görevinde bulunduğunu ve bu söylemle siyaset yapma özgürlüğünü kullandığını söylemişti.

Mahkeme süreci devam ederken Soylu’nun iddia ettiği gibi 550 terörist iddiası doğrulanamadı.