Sözcü muhabirinin evine isimsiz ‘canlı bomba’ ihbarı baskını

Sözcü muhabirinin evine isimsiz ‘canlı bomba’ ihbarı baskını
Sözcü Gazetesi ekonomi muhabiri Sayime Başçı’nın evi, e-posta yoluyla yapılan bir ‘canlı bomba’ ihbarından dolayı polis tarafından basıldı. Başçı’nın evde olmadığı saatte baskın düzenleyen polis, kapıyı koçbaşıyla...

Sözcü Gazetesi ekonomi muhabiri Sayime Başçı’nın evi, e-posta yoluyla yapılan bir ‘canlı bomba’ ihbarından dolayı polis tarafından basıldı. Başçı’nın evde olmadığı saatte baskın düzenleyen polis, kapıyı koçbaşıyla kırdı.

Polis, önceki gece 02:00 sularında, Başçı’nın İstanbul’daki evine, kapıyı koçbaşıyla kırarak baskın düzenledi. Başçı, baskının düzenlendiği vakit Adana’daydı.

Başçı’nın komşuları olaya müdahale etmek istedi ama polis “Karışmayın” diyerek bunu engelledi. Komşular, Başçı’yla polisin konuşmasını sağladı. Başçı, polisle konuşunca ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

Başçı, polisin, ihbarını yapan kişiyle ilgili bilgi vermediğini; ihbarın e-posta yoluyla yapıldığını söyledi. Başçı, polisin baskın yaptığı evde kimin oturduğunu bile araştırmadan baskını düzenlediği belirterek, “Sadece mail üzerine olan bir olay ama açık adres de verilmiş. Benim kim olduğum belli, ikametgahım, adım soyadım, hepsi ellerinde sonuçta. Basın kartım var benim. Tüm bilgilerimiz e-devletten bulunabiliyor zaten. Ama polisin adımı soyadımı bile kapıda öğrenmiş olması çok garibime gitti” dedi.

Başçı, sabah 06:00 uçağıyla İstanbul’a döndü. Başçı, kendisine, evde oluşan zararın emniyet tarafından karşılanacağının ve polisin ihbarı yapan kişinin peşine düştüğünün söylendiğini dile getirdi.