Spor Büro Amirliği'nin kurucusu emekli emniyet müdürü, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara ilişkin konuştu

Spor Büro Amirliği'nin kurucusu emekli emniyet müdürü, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara ilişkin konuştu
Spor Büro Amriliğini hayata geçiren emekli Emniyet Müdürü İsmail Çalışkan, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çalışkan, "Yerel siyasetçiler, vali ve emniyet müdürleri üzerinde...
Spor Büro Amriliğini hayata geçiren emekli Emniyet Müdürü İsmail Çalışkan, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çalışkan, "Yerel siyasetçiler, vali ve emniyet müdürleri üzerinde baskı kuruyor. Siyasetçilerin, kamu görevlileri üzerindeki baskı unsurunu kaldırmalı. Kamu görevlileri ise, görev yaptıkları bölgede yerel halkla iç içe olmaktan kaçınmalı" diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi eski Başkanı İsmail Çalışkan, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Genel Başkanı olan eski Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanı İsmail Çalışkan, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında "Spor Büro Amirliğini" hayata geçiren İsmail Çalışkan, T24 yazarı Tolga Şardan'a konuştu.

Bu olayların yaşanacağının günler öncesinden belli olacağına dikkat çeken Çalışkan, "Polis, bunu bilir, bilmeli. Kentteki İl Spor Güvenliği Kurulu toplanır. Müsabaka güvenlik amiri belirlenir. Kaç polis ve özel güvenlikçi görev yapacak tespit edilir. İç ve dış kapılarda nasıl önlem alınacak, bunların hepsi bellidir" dedi.

Maçlarda talimat ve genelgelere göre görev yazılarının verildiğini ancak talimatlara göre görev yapılamadığını ifade eden Çalışkan, "Yasa, mevzuat belli ama uygulanmada iş yok. Bunlar bilinmeyen işler değil ama sorumlular görevlerini iyi yapmıyorlar" diye konuştu.

Siyasetçiler, vali ve emniyet müdürleri üzerinde baskı kuruyor

Yerellerdeki toplumsal ilişkilerin de bu kuralların esnemesine yol açtığının altını çizen Çalışkan, "Profesyonel olmak lazım. Bu profesyonellikte siyasetin rolü çok fazla. Yerel siyasetçiler, kamu görevlileri üzerinde baskı unsuru. Valiler, emniyet müdürleri toplumsal baskıyla karşılaşıyor. Örneğin, bir müsabakaya protokolden giriş yapacak kişiler bellidir. Ama ilgisi olmayan kişilerin, bu imkanı kullanarak müsabakayı izlemesine izin verilmese önce siyasetçiler devreye giriyor. Siyasetçi kamu görevlisini arıyor." dedi.

Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşin çözümü yasa veya mevzuat eksikliğinde değil. İş, insanda çözülüyor. Kuralları koyanlar ile kuralları uygulayanlar kendi alanlarında dirayetli olmalı. Siyasetçi, kamu görevlileri üzerindeki baskı unsurunu kaldırmalı. Kuralları uygulayan kamu görevlileri ise, görev yaptıkları bölgedeki yerel halkla iç içe olmaktan kaçınmalı."

(Yazının tamamı)