Sporcuların marş eylemi

Sporcuların marş eylemi
İran milli sutopu takımının oyuncuları, Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen Asya Şampiyonası’ndaki ilk maçı öncesi çalınan İran ulusal marşına eşlik etmedi.BBC Türkçe’nin haberine göre, sosyal medyada bu görüntüler,...

İran milli sutopu takımının oyuncuları, Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen Asya Şampiyonası’ndaki ilk maçı öncesi çalınan İran ulusal marşına eşlik etmedi.
BBC Türkçe’nin haberine göre, sosyal medyada bu görüntüler, İranlı sporcuların ülkede sekiz haftadır devam eden hükümet karşıtı protestolara desteği olarak yansıtıldı.

Sosyal medyada yayımlanan videolarda İranlı sporcular ve teknik ekibin Hindistan maçı öncesi çalınan marşa eşlik etmediği görülüyor.
Bir Twitter kullanıcısı bu görüntüleri “İran milli sutopu takımının en radikal eylemlerinden biri. Sporcuların İran halkına destek verdiğini biliyoruz ve bunu takdir ediyoruz” dedi.

Geçen hafta da Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen bir turnuvada İran plaj voleybolu takımının oyuncuları milli marş çalınırken sessiz kalmıştı. İran takımı oyuncuları Brezilya’yı yenip şampiyon olmalarına karşın sevinç gösterisinde bulunmamış ve kutlama yapmamıştı.