Su altındaki mitolojik kahramanlar

Su altındaki mitolojik kahramanlar
Balıkesir’in değerleri ve mitolojik kahramanları, Gömeç Gemiyatağı ve Tilki Koyu’nda oluşturulan Su Altı Heykel Galerisi’nde dalış tutkunları için sergileniyor. Balıkesir’in değerleri temasıyla, heykeltıraşların elinde...

Balıkesir’in değerleri ve mitolojik kahramanları, Gömeç Gemiyatağı ve Tilki Koyu’nda oluşturulan Su Altı Heykel Galerisi’nde dalış tutkunları için sergileniyor.


Balıkesir’in değerleri temasıyla, heykeltıraşların elinde şekillenen Marmara mermerleri, Ege Denizi’nin en güzel koylarından olan Gömeç ilçesi Karaağaç Mahallesi’nde bulunan Gemi Yatağı Koyu ve Tilki Koyu karşısında su altı güzellikleriyle buluştu. Heykeller, şehrin kültürel mirasını geçmişten günümüze taşıyarak Balıkesir’i tüm dünyaya tanıtacak.


Sanatçıların; Ömer Seyfettin’den Kurtdereli Mehmet Pehlivan’a, Sarı Kız’dan Seyit Onbaşı’ya, zeytinden kuzuya, kadar Balıkesir’in birçok değeri ve mitolojik karakterlerinin yontulduğu heykeller, kısa bir süre önce 18 ve 22 metre derinliklerde oluşturulan alanlara indirildi. Dünya rekortmeni dalgıç Şahika Ercümen, Gömeç Su Altı Heykel Galerisi’ne de dalarak etkinliğe destek verdi. Ercümen, “Açıkçası ben burasını görünce çok etkilendim. Balıkesir’in değerleri ve mitolojik karakterler çok güzel olmuş. Heykeller suyun altında çok daha cazibeli görünüyor” dedi.