Sümela Manastırı, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Sümela Manastırı, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı
Trabzon’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, telekonferans bağlantısıyla tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından açılışı yapılan Sümela Manastırı, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Sosyal mesafe...

Trabzon’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, telekonferans bağlantısıyla tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından açılışı yapılan Sümela Manastırı, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Sosyal mesafe ve maske kuralı ile hijyenin ön planda tutulduğu manastır, ateş ölçümü yapıldıktan sonra gruplar halinde ziyaretçilerini ağırlıyor.


Fener Rum Patriği Bartholomeos, telefonla aradığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Sümela’nın restorasyon sonrası ziyarete açılması dolayısıyla teşekkür etti.


İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Bartholomeos’un, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sümela Manastırı’nın restorasyon çalışmalarına verdiği destek ve gösterdiği ilgi nedeniyle duyduğu memnuniyetini ifade ettiği belirtildi. Bartholomeos’un, görüşmede, Türk ve İslam aleminin yaklaşan Kurban Bayramını tebrik ettiği de kaydedildi.