Sumudica taraftara kızdı: Ben geldiğinde Gaziantep'in 0 puanı vardı

Sumudica taraftara kızdı: Ben geldiğinde Gaziantep'in 0 puanı vardı
Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica, Gaziantep FK’nın 7-8 transfere ihtiyacı olduğunu ifade ederek, bu transferler yapılmaz ise takımın ligde kalmasının zor olacağını belirtti. Maç sırasında taraftarın kendisiyle...

Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica, Gaziantep FK’nın 7-8 transfere ihtiyacı olduğunu ifade ederek, bu transferler yapılmaz ise takımın ligde kalmasının zor olacağını belirtti. Maç sırasında taraftarın kendisiyle ilgili tepkilerine de cevap veren Sumudica, taraftarın tepkiyi kendisine değil başkasına göstermesi gerektiğini kaydederek, kendisinin geldiğinde Gaziantep FK’nın hiç puanının olmadığını hatırlattı:

"İlk yarı iyi oynadık. Rakibi iyi de kapattık. Maalesef ikinci yarının başında golü yedik. Zorlu bir rakibe karşı oynadığımızı kabul ediyorum, bizden daha iyilerdi. Taraftarların tepkisini de anlayabiliyorum. Taraftarın tepkiyi Sumudica’ya değil başkasına göstermesi lazım. Ben buraya geldiğimde bu takımın 0 puanı vardı. Geldikten sonra 15 puan topladık. Bu benim takımım değildi, kadroyu ben kurmadım. Taraftarın tepkisini duydum. Bu takım neden oynamıyor gibi tepkiler vardı. Ben 3 yıl önce buradayken bu takım daha iyi oynuyordu. Çünkü kadroyu ben kendim yapmıştım. Şu an için taraftarın bizlere destek olması lazım. Herkesin birlik olması lazım.

"Bu takımın 7-8 transfere ihtiyacı var"

Bu takımın açıkçası 7-8 transfere ihtiyacı var. Bunları yapamazsak ligde kalmamız çok zor. Her maça biliyorsunuz 3 Türk futbolcu ile başlamak zorundayım. Bugün Ogün’ü değiştirmek istiyordum. Ogün’ü çıkarsaydım o mevkiye koyabileceğim bir Türk var mı onu da sizlere sormak istiyorum. Furkan Soyalp sakat. Yedek kulübesinde sadece İlker var o da forvet. Ben ne yapabilirim. Ben mi Türk pasaport alıp oynayayım. Taraftar Ogün için tepki veriyor ama kim girecek bilmiyorum. Orta alanda başka Türk oyuncu yok. Mesela Mustafa'yı sağ bekte kullanıyorum ama normalde Mustafa önde oynayan bir oyuncu. Yedek kadroya bakınca İlker ve Mirza var bunun dışında yapabileceğim bir hamle yok. Sadece Gaziantep için değil bu ülkede herkes futbolu biliyor ve herkes teknik direktör.

"İstediğim futbolcular gelirse ligde kalırız"

Üç yıl önce kimse 'Sumudica’yı neden gönderiyorsunuz' diye bir şey demedi. O zaman taraftarlar neden tepki göstermediler? Takım iyi giderken taraftarın tepki vermesi gerekiyordu. İlk yılımda geldiğimde bu takım çok iyiydi. 8’inci sıradaydı. İyi durumdaydı. 3 yıl önce bu takım 20 maç evinde hiç evinde kaybetmedi. Taraftarlara bunu hatırlatmalıyız. Suçlu olan ben isem benim için problem yok. Herhangi bir toplantı yaparsak başkan ve yönetim benden memnun değilse konuşuruz. Ben daha önce söyledim para için değil bu şehir için buradayım. Devre arasında transferleri yapmayı başarabilirsek bu takım ligde kalacaktır. Aksi durumda ligde kalması çok zor. Ben buraya geldiğimde transfer için 2-3 gün vardı. Transfer yapmak istediğimde bu takımın 14 yabancı futbolcusu vardı. Kulüp de bir yandan fedakarlık yaptı. Transferin son günlerinde iyi futbolcu bulmak çok zor oluyor. Tabi şu anda ben kontak halindeyim. Şu anda 1 ay var, zamanımız var. İstediğimiz futbolcular gelirse yine tekrarlıyorum ligte kalacağız."