Suriye’de ABD ve Rus bölgelerine saldırı

Suriye’de ABD ve Rus bölgelerine saldırı
DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon güçleri, Suriye’nin doğusundaki El-Tanıf bölgesinde yer alan askeri üssü yakınlarına insansız hava araçlarınca saldırı yapıldığını açıkladı. İsrail ise Suriye’nin Rus bölgesine...

DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon güçleri, Suriye’nin doğusundaki El-Tanıf bölgesinde yer alan askeri üssü yakınlarına insansız hava araçlarınca saldırı yapıldığını açıkladı. İsrail ise Suriye’nin Rus bölgesine yönelik hava saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti.

ABD öncülüğündeki koalisyondan yapılan yazılı açıklamada, Suriye, Irak ve Ürdün sınır üçgeninde yer alan Tanıf bölgesindeki askeri noktaya, hava araçlarıyla saldırı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, koalisyon güçleri ile yerel silahlı güçlerden Magavir Es Sevra’nın insansız hava araçlarına karşılık vererek bazılarını etkisiz hale getirdiği ileri sürüldü.


Söz konusu hava araçlarının kime ait olduğu ve nereden kalktığı hakkında bilgi verilmezken saldırıda can kaybının veya maddi hasarın meydana gelmediği kaydedildi.

Suriye ordusunun yaptığı açıklamada ise İsrail savaş uçaklarının Lübnan üzerinden Suriye’nin orta ve batı kesimlerine hava saldırısı düzenlediği aktarılarak, saldırıda 3 askerin hayatını kaybettiği, 3 askerin de yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, İsrail’in Suriye’nin kıyı kenti ve Rus Deniz Kuvvetleri Komutanlığının üssünün de bulunduğu Tartus’ta ve başkent Şam’ın banliyölerinde çok sayıda noktayı hedef aldığı belirtildi.