Suriyeli sığınmacılar bugün misafirimizse yarın komşumuz olacaktır

Suriyeli sığınmacılar bugün misafirimizse yarın komşumuz olacaktır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Son günlerde ülke gündeminde yer alan mülteci tartışmalarına değinen ve “Kabul edilmelidir ki sığınmacı meselesi ülkemizin yumuşak karnı,...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Son günlerde ülke gündeminde yer alan mülteci tartışmalarına değinen ve “Kabul edilmelidir ki sığınmacı meselesi ülkemizin yumuşak karnı, istismara müsait bir zaafı haline gelmiştir” ifadelerini kullanan Bahçeli, “Türkiye’de bulunan yabancılarla ilgili duygusal tonu ağırlıklı, tepkisel yönü baskın, provokasyon dozajı yüksek, kirli malumatlar, gerçek dışı iddialar, çarpıtılmış haber ve fotoğraflar özellikle sosyal medya kanalıyla yoğun olarak servis edilmiştir” dedi.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
‘‘Elbette Türkiye yol geçen hanı, göçmen ve sığınmacı kampı değildir. Anadolu coğrafyasına mühür vuran aziz millet varlığının demografik özellikleri, sosyal dokusu korunmalıdır. Bunlara titizlik gösteriyorken, yabancı düşmanlığını ve ırkçılığı teşvik eden boyunduruk altındaki çevrelerin tuzaklarına da azami derecede uyanık olmak şarttır.

Nihayetinde Suriyeli sığınmacılar bugün misafirimizse yarın komşumuz olacaktır. Komşu komşunun külüne de her zaman muhtaçtır. Bir defa Türkiye’nin sığınmacı akınına ve düzensiz göçe karşı alacağı etkili önlemler, milli siyaset planlamasıyla gerçekçi bir boyut kazanmalıdır.”

ÜMİT ÖZDAĞ’A: DENSİZ, TERBİYESİZ
Bahçeli, geçen hafta TBMM önüne giden ve İçişleri Bakanlığı’na yürümek isteyen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ı çok sert sözlerle eleştirdi. MHP lideri; “İçişleri Bakanlığı’nın önüne gelenler terörle mücadelenin önünü kesmek isteyenlerdir. Sanki komut almışçasına saldırıya geçenlerin tam karşısında MHP vardır. Teröristlerin dahi cesaret edemediği protestolarla İçişleri Bakanımıza saldırmak, itibarsızlaştırmaya çalışmak su katılmamış edepsizliktir; hainlere yol açan, yol gösteren densizlik ve terbiyesizliktir” dedi.

İLKELERİNE KÜFREDEN ZİHNİYETİ MİLLİYETÇİLER DEĞERLENDİRECEK
Özdağ, Bahçeli’ye sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi: “Babası Muzaffer Özdağ, annesi Gönül Özdağ MHP Kadın Kolları Genel Başkanı, kendisi 2 dönem MHP milletvekili olan bana ‘Soros çocuğu’ diye küfredene; MHP’nin kuruluş sürecine, ilkelerine küfreden Süleyman’a sahip çıkan zihniyeti Türk milliyetçileri değerlendirecektir.”