Suruç Katliamı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri, Şenyaşar ailesini ziyaret etti: Dayanışmamızı sürdüreceğiz

Suruç Katliamı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri, Şenyaşar ailesini ziyaret etti: Dayanışmamızı sürdüreceğiz
Suruç Katliamı'nda hayatını kaybedenlerin yakınları ve aileleri 834 gündür adalet nöbeti tutan Şenyaşar ailesine destek ziyaretinde bulundu.Suruç Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin aileleri, Şenyaşar ailesine yaptıkları dayanışma...

Suruç Katliamı'nda hayatını kaybedenlerin yakınları ve aileleri 834 gündür adalet nöbeti tutan Şenyaşar ailesine destek ziyaretinde bulundu.

Suruç Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin aileleri, Şenyaşar ailesine yaptıkları dayanışma ziyaretinde, “Adaleti aramaya devam edeceğiz” mesajı verdi. 

20 Temmuz 2015'te IŞİD tarafından Urfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin yakınları, 2018'de yine Suruç ilçesinde AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ı ziyaret etti.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre ziyarette konuşan Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren İsmet Şeker’in kızı Dilek Şeker, Suruç ailelerinin 8 yıldır adalet aradıklarını belirterek, “8 yıldır ‘Suruç için adalet, herkes için adalet’ dedik. Bugün tekrar bunu söylüyoruz. Şenyaşar ailesi de bizim gibi çocuklarını kaybetti. Çocukları tutsak kalmış ailelerdendir. Biz bugün İstanbul’dan 15 saat yol alarak geldik. Adalet var mı? Hayır. Ama biz adalet arıyoruz. Biz her zaman adalet isteyen ailelerin yanındayız. Korkmuyoruz” ifadelerini kullandı. 

"Ailelerle dayanışma sürecek"

Yeşil Sol Parti'den Urfa Milletvekili seçilen Ferit Şenyaşar ise “Suruç’a gelenler bizim misafirlerimizdi. Biz misafirlerimizi koruyamadığımız, önlerine siper olmadığımız için helallik istiyoruz ve buradan söz veriyoruz. Adalet sağlanana kadar, gerçek failler yargılanana kadar, aileler ile dayanışmamızı sürdüreceğiz” diye konuştu.