"Suudi Arabistan, İsrail'i tanımaya hazırlanıyor!"

"Suudi Arabistan, İsrail'i tanımaya hazırlanıyor!"
ABD ve Suudi Arabistan'ın; Filistinlilere verilecek tavizler, ABD'nin güvenlik garantileri ve sivil nükleer yardım karşılığında Suudi Arabistan'ın İsrail'i tanımasını öngören bir anlaşmanın ana hatları üzerinde uzlaştığı...

ABD ve Suudi Arabistan'ın; Filistinlilere verilecek tavizler, ABD'nin güvenlik garantileri ve sivil nükleer yardım karşılığında Suudi Arabistan'ın İsrail'i tanımasını öngören bir anlaşmanın ana hatları üzerinde uzlaştığı iddia edildi.

T24'te yer alan habere göre WSJ'ye konuşan yetkililer, önümüzdeki 9-12 ay içinde anlaşmanın ince detaylarını çözebileceklerine dair ihtiyatlı bir iyimserlik ifade ettiler. 

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın iki hafta önce Cidde'de Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan ile görüşmesinin ardından Suudi Arabistan'ın İsrail'i tanımasını içerecek barış anlaşması için çabalar hızlandı. 

Müzakerede, ABD'nin Suudi Arabistan'ın sivil bir nükleer program geliştirmesine yardımcı olması ve Suudi Arabistan için sağlam güvenlik garantileri sunması talepleri de dahil olmak üzere ayrıntılar tartışılıyor.