Suudi Arabistan'da düzenlenen Dakar Rallisi'ni Carlos Sainz kazandı

Suudi Arabistan'da düzenlenen Dakar Rallisi'ni Carlos Sainz kazandı
Dünyanın en zorlu motor sporları mücadelelerinden olan 2024 Dakar Rallisi tamamlandı. 12 etaptan oluşan maceranın galibi Red Bull sporcusu Carlos Sainz oldu.
Dünyanın en zorlu motor sporları mücadelelerinden olan 2024 Dakar Rallisi tamamlandı. 12 etaptan oluşan maceranın galibi Red Bull sporcusu Carlos Sainz oldu.

14 gün süren yarış boyunca sıralamanın en başlarında yer alan tecrübeli pilot bu galibiyetiyle 4’üncü Dakar şampiyonluğunu kazandı. 

Bu yıl 46’ncısı düzenlenen Dakar Rallisi’nde zorlu geçen 12 etabın ardından tamamlandı. Pilotların Dakar şampiyonluğu için sınırları zorladığı yarışın galibi Red Bull sporcusu Carlos Sainz oldu. Daha önce 2010, 2018 ve 2020 yıllarında şampiyon olan İspanyol sürücü kendisinin dördüncü, takımı içinse ilk Dakar galibiyetini elde etti.

2024 Dakar Rallisi otomobil sınıfı genel klasmanda ikinciliğin sahibi ise final etabını da ikinci sırada tamamlayan bir diğer Red Bull sporcusu Guillaume De Mevius oldu. 2022 ve 2023 yıllarında Dakar Rallisi’nde podyum gören genç sürücü bu yıl da adını kazananların arasına yazdırmayı başardı.

Suudi Arabistan'da düzenlendi

2024 Dakar Rallisi, Suudi Arabistan'da düzenlendi. El-Ula'da başlayan yarış ülkenin bir ucundan diğer ucuna sürdü ve Yenbu'da sona erdi.

Dakar Rallisi'nin toplam uzunduğu 7.891 kilometre ve bunun 4.727 kilometresi zaman karşı yarışılan özel etaplardan oluşuyor. Bu yıl rallide yeni bir konsept yer aldı ve sürücülerin 48 saatlik bir yarışta geceyi geçirmek için saat 16:00'a kadar sekiz kamp alanından birine ulaşmaları gerekti. Bu süreçte minimum malzemeye ve erzağa sahip oldular, onarım için sadece iki saatleri oldu ve ertesi gün 07:00'ye kadar etabı tamamlamaları gerekti.

Dakar Rallisi nasıl ortaya çıktı?

Dakar Rallisi ilk olarak 1979 yılında Paris-Dakar Rallisi olarak düzenlendi ve sürücüler Paris (Fransa), İspanya, Fas ve Sahra Çölü rotası sonunda Dakar (Senegal) şehrinde yarışı tamamladılar. Bu, Fildişi Sahili'ndeki Abidjan'dan Fransa'daki Nice'e kadar yarışan efsanevi maceracı Thierry Sabine'in vizyonuydu. Sahra Çölü'nde kaybolduktan sonra mucizevi bir şekilde kurtarıldı ve aklına hızın, dayanıklılığın, yön bulma becerilerinin ön planda olduğu uzun mesafeli bir yarış fikri geldi.

Dakar Rallisi'nin kuralları nelerdir?

Dakar Rallisi, FIA W2RC dünya şampiyonası kurallarına göre koşulur. Sürücüler, kontrol noktalarına ve etap sonlarına ulaşmak için halka açık yollarda binlerce kilometre yol kat ederler. Sürücüler genellikle bir önceki etabın sıralamasına göre start alırlar ve başlangıç noktasına zamanında gelmemeleri süre cezasına neden olur.

Parkurlar, yol kılavuzunun sürücülere dağıtıldığı etap başlangıcına kadar gizli tutulur. Sürücüler GPS'e sahip olsalar da yol kılavuzu, kontrol noktaları ve yol üstündeki tehlikeler için tek kaynaklarıdır. Daha sonra parkuru en kısa sürede tamamlamak için zaman karşı yarışırlar. Bu süreçte alışılmadık ve zorlu arazilerde yollarını bulmaya ve kontrol noktaları arasında kaybolmamaya çalışırlar. Bir etap bittikten sonra mekanikerlerin, yiyecek ve içecek servisinin, duşların, karavanların ve dahasının yer aldığı kamp alanına gitmeleri gerekir. Uzun mesafeli maraton etaplarında sürücüler, destek aracı olmadan kamp ve mekaniker olmadan tamirat yaparlar.

Dakar Rallisi'nde sürücüler yollarını nasıl buluyorlar?

Her sürücünün GPS'i mevcut ve rakiplerinin lastik izlerini takip ederek de ilerleyebiliyorlar. Ayrıca yol kılavuzunda rotayı, kontrol noktalarını ve çizimlerle belirtilen olası tehlikeleri takip edebiliyorlar. Sürücülerin yol kılavuzuna kendi notlarını almaları ve bu notları dikkatle takip etmeleri gerekiyor.

Dakar Rallisi'nde hangi araç kategorileri yer alıyor?

2024 Dakar Rallisi'nde sekiz kategoride (motosiklet, dört çeker, otomobil, challenger, SSV, kamyon, M1000, klasik) sürücüler ve takımlar dahil olmak üzere 778 yarışmacı mücadele edecek. 1977 yılındaki orijinal Dakar Rallisi otomobilleri, motosikletleri ve kamyonları içeriyordu, dört çeker ve diğer kategoriler ise sonradan eklendi. 2017 yılında eklenen Challenger (T3) ve SSV (T4) araçları, off-road yarışlar için tasarlanan UTV'ler ve buggy'ler. M1000 kategorisinde KH-7 Epsilon gibi yenilikçi teknolojileri kullanan prototip araçlar yer alıyor. Klasik kategorisi ise 2021 yılında eklendi ve daha önce Dakar Rallisi'ne katılan, hatta bazıları 50 yıllık araçlar ile koşuluyor.