Tablo ağır, karar zamanı

Tablo ağır, karar zamanı
Geçen hafta başlayan hafta sonu sokağa çıkma yasağı sonrası vatandaşlar sahil ve parklara akın etti. Kısmi sokak yasağına rağmen tablo ağırlaşırken, ortaya çıkan görüntüler ürküttü.16 Kasım’da gerçekleştirilen...

Geçen hafta başlayan hafta sonu sokağa çıkma yasağı sonrası vatandaşlar sahil ve parklara akın etti. Kısmi sokak yasağına rağmen tablo ağırlaşırken, ortaya çıkan görüntüler ürküttü.
16 Kasım’da gerçekleştirilen kabine toplantısında; hafta sonu için sokak kısıtlaması kararı alınmıştı. Restoran ve kafelerin ise sadece paket ya da gel al şeklinde servis vermek üzere açık kalmasına karar verilmişti. Yasak, kapalı alanlar için alındı ancak açık havada sosyal mesafe unutuldu. Hafta sonu güzel havanın da etkisiyle vatandaşlar sokaklara akın etti.
SIFIR MESAFE YOLCULUK
Üsküdar ve Kadıköy Sahilleri’nde yaşanan yoğunluk dikkat çekti. Öte yandan İstanbul’da Kabataş-Bağcılar tramvay hattında da sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı görüldü. Beyazıt durağında çok sayıda kişinin ayakta, sosyal mesafeye uymayarak yolculuk ettiği kameraya yansıdı.
AVM’lerde de durum farklı değildi. Kayseri’de saat 10.00’da sona eren sokağa çıkma kısıtlamanın ardından alışveriş merkezi önünde kuyruk oluştu.
YENİ YASAKLAR GELECEK Mİ?
Hem aylar sonra açıklanan vaka sayıları hem de hafta sonu ortaya çıkan görüntülerin ardından gözler ‘Yeni yasaklar gelecek mi?’ sorusuna çevrildi. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir araya gelecek kabine toplantısının ana gündem başlığının salgınla mücadele olması bekleniyor. Yeni tedbirlerin alınacağı gündeme gelirken, haftasonları tam kapanma, hafta içi ise geceyle sınırlı sokağa çıkma yasağı ihtimali iddialar arasında.
Konuya ilişkin konuşan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Olabilir. Faaliyetlerine zorunlu olarak devam etmek durumunda olan sağlık sektörü, insanların temel ihtiyaçlarını karşıladığı yerler dışında diğer iş kollarında büyük bir kısıtlamaya gidilebilir. Kısıtlamaların gündeme gelmesi Üsküdar’daki görüntüler sonrası kaçınılmaz hale geldi” diye konuştu.

OMUZ OMUZA BALIK TUTTULAR

Bilanço ağırlaşıyor: 29.281 yeni hasta, 185 vefat

Türkiye’de son 24 saatte 168 bin 212 Covid-19 testi yapıldı, 29 bin 281 kişinin testi pozitif çıktı, 185 kişi vefat etti, ağır hasta sayısı 5 bin 11 oldu. Toplam hasta sayısı 497 bin 351’e, can kaybı 13 bin 558’e ulaştı.
Son 24 saatte 4 bin 15 kişinin Covid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 400 bin 242’ye yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca mesajında, “Ağır hasta sayısı artmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.