“Tahıl koridoru” anlaşması imzalanıyor

“Tahıl koridoru” anlaşması imzalanıyor
Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ile başlayan savaşın dünyada yol açtığı tahıl krizinin çözümü için önemli bir adım bugün İstanbul’da atılıyor. Bir süredir Birleşmiş Milletler koordinasyonunda Odessa Limanı’ndan...

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ile başlayan savaşın dünyada yol açtığı tahıl krizinin çözümü için önemli bir adım bugün İstanbul’da atılıyor. Bir süredir Birleşmiş Milletler koordinasyonunda Odessa Limanı’ndan tahıl sevkiyatı yapılmasına olanak sağlayacak anlaşma bugün İstanbul’da imzalanacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni, Ukrayna ve Rusya tarafları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in katılımıyla bugün saat 16.30’da Dolmabahçe Ofisi’nde düzenlenecek.

Tahıl meselesinin çözüme kavuşturulması için daha önce Türkiye, Rusya, Ukrayna askeri heyetleri ile BM heyeti İstanbul’da bir araya gelmişti. Görüşmelerin ardından Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Ukrayna tahılına ilişkin toplantıda İstanbul’da tarafların temsilcilerinin bulunacağı koordinasyon merkezi oluşturulması konusunda mutabık kalındı” açıklamasını yapmıştı.