Tahıl yüklü gemi bilmecesi

Tahıl yüklü gemi bilmecesi
Ukrayna yönetimi, tahıl yüklü Rus gemisine talepleri üzerine Türkiye’nin el koyduğunu açıklarken Kremlin, bu konudan bilgileri olmadığını açıkladı. Türk tarafı ise iddianın üzerinden 2 gün geçmesine rağmen bir açıklama...

Ukrayna yönetimi, tahıl yüklü Rus gemisine talepleri üzerine Türkiye’nin el koyduğunu açıklarken Kremlin, bu konudan bilgileri olmadığını açıkladı. Türk tarafı ise iddianın üzerinden 2 gün geçmesine rağmen bir açıklama yapmadı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye tarafından el konulduğu belirtilen Rus bandıralı yük gemisinin Estonya ve Türkiye arasındaki anlaşma uyarınca seyahat ettiğini söyledi. Sputnik’in aktardığına göre, Venezuela Dışişleri Bakanı Carlos Faria’yla görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, “Durumun incelenmesi gerekiyor. Gemi sanırım gerçekten Rus gemisi, Rus bandıralı. Sanırım Kazakistan’a ait, üzerindeki yük ise Estonya ve Türkiye arasındaki anlaşmaya göre ilerliyordu. Her şeyi kesin olarak anlamamız gerekiyor” dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmirti Peskov ise dünkü basın brifinginde soru üzerine, “Kremlin’de böyle bir bilgiye ne yazık ki sahip değiliz. Sorunuzu (Rusya) Ulaşım Bakanlığı ya da Dışişleri Bakanlığı’na iletebilirsiniz, zira böyle bir el koymanın gerçekleşmesi halinde Türkiye tarafının bu bilgiyi büyükelçilik ya da başkonsolosluk üstünden iletmesi gerekir” açıklamasını yaptı.