Tahir Elçi davası hayal kırıklığıyla başladı

Tahir Elçi davası hayal kırıklığıyla başladı
Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te Sur ilçesinde yaptığı bir basın açıklamasından sonra silahlı çatışmada başından vurularak öldürülmesiyle ilgili dava bugün Diyarbakır’da başladı....

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015’te Sur ilçesinde yaptığı bir basın açıklamasından sonra silahlı çatışmada başından vurularak öldürülmesiyle ilgili dava bugün Diyarbakır’da başladı. Tahir Elçi’nin avukatlarının reddi hakim talebi üst mahkemede görülecek. Mahkeme, duruşmayı 3 Mart 2021 tarihine erteledi.
Diyarbakır Adliyesi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı, Diyarbakır Barosu’nun çağrısıyla İstanbul, İzmir, Ankara dahil olmak üzere birçok baro başkanı davayı izleme ve müdahil olma talebiyle Diyarbakır’a geldi.
Koronavirüs salgını nedenyle mahkeme salonuna 84 kişinin girmesine izin verildi. Bu sayı içinde 25 kişilik savunma grubu, her siyasi partiden bir milletvekili ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de yer aldı.
Sanıkların SEGBİS ile duruşmaya katılmasının Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarına aykırı olduğunu savunan avukatlar itirazda bulundu.