Tahliye yolu açılabilir

Tahliye yolu açılabilir
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Konya’da şiddet gören bir kadına yardım etmek isterken çıkan arbedede elindeki bıçakla olayın failinin ölümüne sebep olduğu için Kadir Şeker’e verilen hapis cezasının temyiz istemiyle ilgili incelemesini...

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Konya’da şiddet gören bir kadına yardım etmek isterken çıkan arbedede elindeki bıçakla olayın failinin ölümüne sebep olduğu için Kadir Şeker’e verilen hapis cezasının temyiz istemiyle ilgili incelemesini tamamladı.

Kararda, Türk Ceza Kanunu’nun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerekçesiyle bozulmasına karar verildiği belirtildi.

Yerel mahkemenin, Yargıtay’ın bozma kararına uyması ve ilk kararındaki gibi Şeker’in cezasında iyi hâl indirimi uygulaması durumunda, verilen ceza 10 yıla düşecek.

TAHLİYE EDİLEBİLİR
Kararın uygulanması durumunda Kadir Şeker’e tahliye yolunun açılabileceği değerlendirmesi yapılıyor.

Kadir Şeker’in avukatı ve Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, yerel mahkemenin Kadir Şeker’e, “Haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 15 yıl hapis cezası verdiğini, bu cezayı indirimle 12 yıl 6 aya düşürdüğünü hatırlattı.