Taliban, Afganistan’da BBC’yi yasakladı!

Taliban, Afganistan’da BBC’yi yasakladı!
Afganistan’da Taliban yönetimi, yerel televizyon kanallarına, uluslararası partnerlerinin içeriklerini yayımlamamaları talimatı verdi. Karar sonrası artık Afganistan’da BBC’nin televizyon programları neredeyse hiç izlenemiyor.BBC;...

Afganistan’da Taliban yönetimi, yerel televizyon kanallarına, uluslararası partnerlerinin içeriklerini yayımlamamaları talimatı verdi. Karar sonrası artık Afganistan’da BBC’nin televizyon programları neredeyse hiç izlenemiyor.

BBC; Afganistan’da Farsça, Peştuca ve Özbekçe dil servislerinin televizyon programlarını izleyen yaklaşık 6 milyon kişinin yasaktan etkileneceğini belirtti, Taliban’ın kararının “endişe verici bir gelişme” olduğunu kaydetti. Afganistan’da uydu yayına erişimi olan nüfusun yüzde 20’si ise sadece BBC Farsça Servisi’nin televizyon programlarını izleyebilecek.

Taliban’ın kararı, radyo yayınlarını ve internet sitelerini kapsamıyor. Voice of America (Amerika’nın Sesi), Deutsche Welle ve Çin merkezli China Global Television Network (CGTN) d Afganistan’da artık televizyon programları izlenemeyen diğer uluslararası yayın kuruluşları.

BBC Dünya Servisi Dil Bölümleri Yöneticisi Tarık Kafala, “belirsizlik ve karışıklıklarla” dolu bu dönemde Afganistan halkının tarafsız gazeteciliğe erişimi olmasının önemini vurguladı. Tarık Kafala, “Taliban yönetiminin bu kararını bir an önce geri almasını ve Afganistan’daki yerel partnerlerimizin televizyon programlarımızı göstermesine izin vermesini talep ediyoruz” dedi.