Taliban bildiğiniz gibi

Taliban bildiğiniz gibi
Afganistan’da yönetimi ele geçirdikten sonra “ılımlı” mesajlarla dünyada tanınmayı amaçlayan Taliban, aldığı her kararla gerçek yüzünü ortaya koyuyor.Taliban’ın hamisi Pakistan’ın desteğiyle Pençşir Vadisi’ndeki...

Afganistan’da yönetimi ele geçirdikten sonra “ılımlı” mesajlarla dünyada tanınmayı amaçlayan Taliban, aldığı her kararla gerçek yüzünü ortaya koyuyor.
Taliban’ın hamisi Pakistan’ın desteğiyle Pençşir Vadisi’ndeki direnişi kırdığı söylenirken, Kabil’de çoğu kadınlardan oluşan yüzlerce kişi Pakistan’ın Afganistan’ın içişlerine müdahalesine yönelik çeşitli protestolar düzenledi.
Daha önce hak arayan kadınların gösterisine biber gazıyla müdahale eden Taliban, bu kez daha ileriye gitti.
Kadınlara silah çeken Taliban askerleri, gaz bombası atarak grubu dağıtmaya çalıştı. Direnen kadınlar darp edildi. Protesto gösterisini havaya ateş açarak dağıtan Taliban, bazı kadınları da gözaltına aldı.
Protestocular, İslamabad’ın Afganistan üzerinden elini çekmesine yönelik “Pakistan’a ölüm”, “Pakistan’ın kuklası hükümet istemiyoruz” sloganları attılar.
Taliban’ın gözaltına alındıkları arasında gazeteciler de var. Serbest bırakılmasının ardından AP’ye konuşan bir Afgan gazeteci, “Burnumu yere sürtüp eylemleri haberleştirdiğim için zorla özür dilettiler. Gazetecilik Afganistan’dır zorlaşıyor” dedi.

KADINLARA SPOR DA YASAK

Taliban’ın geçici hükümetine tepkiler gelirken, Taliban Kültür Komisyonu Başkan Yardımcısı Ahmadullah Wasiq, kadınların kriket oynarken yüzlerinin ve bedenlerinin görüneceğini belirterek şeriatın buna izin vermediğini ifade etti.

TALİBAN, YEMİN İÇİN 11 EYLÜL’Ü SEÇTİ

Taliban’ın kurduğu geçici hükümet, yemin töreni için son derece çarpıcı bir tarih seçti. Hükümet, ABD’nin Afganistan’a yönelik askeri harekatın başlatılmasının ana nedeni olan 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde yemin edecek. Molla Muhammed Hassan Ahund’un kabinede başbakan olarak göreve başlayacağı duyuruldu.