Tanju Özcan: "Kılıçdaroğlu CHP'nin başında kaldığı sürece aday adayı olmayacağım"

Tanju Özcan: "Kılıçdaroğlu CHP'nin başında kaldığı sürece aday adayı olmayacağım"
Hakkında partiden kesin ihraç kararı verilen ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi için yaptığı çıkışlarla öne çıkan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Genel Başkan ve ekibi değişmediği müddetçe bu parti...

Hakkında partiden kesin ihraç kararı verilen ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi için yaptığı çıkışlarla öne çıkan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Genel Başkan ve ekibi değişmediği müddetçe bu parti yola girmez" dedi.

CHP’nin hakkında kesin ihraç cezası verdiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Genel Başkan ve ekibi değişmediği müddetçe bu parti yola girmez" dedi.

T24'te yer alan habere göre CHP’nin hakkında kesin ihraç cezası verdiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. CNN Türk'te CHP ve ihracına dair açıklamalarda bulunan Özcan, kesin ihraç cezasıyla ilgili  "Mahkemeye müracaat edeceğim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu'nu eleştiren Özcan, "Geri dönsem bile sayın Kılıçdaroğlu CHP'nin başında kaldığı sürece aday aday olmayacağım. Velev ki beni haklı buldu mahkeme ihraç kararını ortadan kaldıracak ben CHP'ye döneceğim. Sayın Kılıçdaroğlu görevde olduğu sürece aday adayı olmayacağımı ifade ettim" diye konuştu. 

"CHP yönetimiyle sorunum var"

CHP tabanıyla hiçbir sorunu olmadığını ancak yönetimle sorunu olduğunu ifade eden Özcan, "CHP'ye oy veren seçmenlerin benim itirazlarımın haklı olduğunu söylüyor. CHP'ye çok emek vermiş bir insanım. 22 yaşında CHP'ye üye oldum. Kurumsal olarak CHP yönetimi benim hakkımda yanlış karar verdi. CHP tabanıyla alakası yok. CHP yönetimiyle sorunum olduğunu söylüyorum. Baykal'ın zamanındaki CHP ile Kılıçdaroğlu CHP arasında ne kadar fark var. CHP çizgisinin Atatürk ilkelerine döneceğine inanmıyorum. Genel Başkan ve ekibi değişmediği müddetçe bu parti yola girmez. Ben koltuğumda otururken bunları söyledim. Önemli olan partinin başarılı olması. 2018 yılında bu tüzüğü hazırlayan Bülent Tezcan idi. Değişim talebini samimi bulamıyorum. Bir zamanlar Kemal Bey'in sağ koluydu birlikte antidemokrat tüzüğü hazırladılar. İlkesel bir değişiminden bahsediyorum. Sadece değişim demekle değişim olmuyor. Ben AK Parti seçmeni olsam niye Davutoğlu için CHP'ye oy vereyim?" diye konuştu.