Tarih dizilerden öğrenilince...

Tarih dizilerden öğrenilince...
Ordu Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde belediye binası önündeki meydanda Türk ve İslam tarihine damga vurmuş kişilerin büstlerinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hilmi Güler tarafından yapılan...

Ordu Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde belediye binası önündeki meydanda Türk ve İslam tarihine damga vurmuş kişilerin büstlerinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hilmi Güler tarafından yapılan açılışta, milletin kendi değerlerine sahip çıkması vurgulandı. Güler, “Millet kendi tarihini ve büyüklerini her zaman yad etmeli. Bu çalışmayla değerlerimizi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.
Daha sonra 20 büstün yerleştirildiği 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda açılış yapıldı. Ancak meydandaki büstlere bakıldığında biri dikkat çekti. Ertuğrul Gazi’ye ait olduğu yazılan büst, Diriliş Ertuğrul dizisinde başrolü canlandıran Engin Altan Düzyatan’a ait olduğu görüldü.
Benzeri bir skandal da geçtiğimiz yıl Bilecik’te ortaya çıkmıştı. Ertuğrul Gazi Müzesi’ne Osmanlı’nın kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi yerine, konulan heykelin ‘‘Diriliş Ertuğrul’’ dizisi oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a ait olduğu ortaya çıkmıştı.