TARİH YAZARI ABDULLAH ÖZTÜRK

TARİH YAZARI ABDULLAH ÖZTÜRK
2016 Rio ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanan milli masa tenisçi Abdullah Öztürk, Paris 2024’te Tokyo’daki madalya rekorunu geçerek yeni bir tarihi başarı yakalayacaklarına inandığını belirtti.Abdullah...

2016 Rio ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanan milli masa tenisçi Abdullah Öztürk, Paris 2024’te Tokyo’daki madalya rekorunu geçerek yeni bir tarihi başarı yakalayacaklarına inandığını belirtti.

Abdullah Öztürk, Paris 2024 çalışmalarını ve masa tenisinin teknik özelliklerini AA muhabirine değerlendirdi.

Rio ve Tokyo’dan sonra 2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda da altın madalya kazanarak aşılması kolay olmayan tarihi bir başarıya ulaşmak istediğini belirten ay-yıldızlı sporcu, “Bu sporu 16 yıldır yapıyorum, ilk başladığım günden beri hedefim hep olimpiyatlarda madalya almaktı. Şükürler olsun ki bunu Rio’da altın madalyayla başardım. Daha sonra çok daha fazla çalıştım çünkü hocam İlhami Kılıçkaya ‘Zirveye çıkmak kolaydır ama asıl önemli olan zirvede daima kalabilmektir.’ derdi. Bunun bir tesadüf olmadığını ispatlamak için Tokyo 2020’ye çok daha iyi çalıştım ve orada da başardım, tarihte önemli bir yer edindim.” diye konuştu.