TARİH YAZARI ATAMAN

TARİH YAZARI ATAMAN
Turkish Airlines EuroLeague Final Four'da Barcelona'yı mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, kupanın bir Avrupa şampiyonluğunun ötesinde hikayeye sahip olduğunu ve bu kupayı ilk olarak Anıtkabir'e...

Turkish Airlines EuroLeague Final Four'da Barcelona'yı mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, kupanın bir Avrupa şampiyonluğunun ötesinde hikayeye sahip olduğunu ve bu kupayı ilk olarak Anıtkabir'e götürmek istediklerini söyledi. Ataman, EuroLeague'de üst üste 3 sezon şampiyonluk hedefini yerine getirirse belki NBA'de de bir kupa sevinci yaşamak adına teklif alabileceğini belirtti.
Yarım kalan bir hikayeyi tamamladıklarını belirten Ataman, "Bu gelen kupanın Avrupa şampiyonluğunun ötesinde bir hikayesi var bizim için. 2017-18'in sezon ortasında Anadolu Efes'e geldiğim zaman son sıradaydı Anadolu Efes. Kısa sürede kaderi değiştiremedik ve son sırada tamamladık. Sonrasında yeniden bir yapılanmaya gittik. Hemen o sene EuroLeague'de finale çıktık. Spor tarihinde çok önemli bir olaydı. Sonunculuktan bir anda finale çıkıyor olmak… Finale çıkmışken o finali kazanmalıydık ama kazanamadık. Fakat kafaya onu koyduk” şeklinde konuştu.
Ataman şöyle de am etti:
“Bir sonraki sezona o şampiyonluğu almak hedefiyle başladık. Müthiş bir sezon geçirdik. Bütün Avrupa bizden bahsederken, otoriteler tarafından şampiyonluğun en büyük adayı gösterilirken diğer liglerin hepsi yaz aylarında tamamlandı ama EuroLeague organizasyonu iptal edildi. O kadar emek sarf ediyorsun ama oynanmıyor ve büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor. Bu sezon bende ciddi bir motivasyon kaybı vardı. Geçen sezon bize yapılan haksızlık ile… Ama adım adım ilerleyerek tarihi bir olay oldu bizim için. Gitti geldi olaylar ama kendimizi yeniden Final Four'da bulduk. Final Four'da CSKA karşısında yeniden hatalar yaptık elimiz ayağımıza dolandı ama kazandık. Artık o finale de çıkmışken kaybedemezdik açıkçası"