Tarihi kazanca dönüştürmek isteyince…

Tarihi kazanca dönüştürmek isteyince…
Kütahya Altıntaş’ta, Doğu Roma İmparatorluğu dönemine ait, üzerinde insan figürlerinin yer aldığı kabartmalı bir mezar stelini toprak altından çıkarmaya çalışan 4 kişi gözaltına alındı.Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü...

Kütahya Altıntaş’ta, Doğu Roma İmparatorluğu dönemine ait, üzerinde insan figürlerinin yer aldığı kabartmalı bir mezar stelini toprak altından çıkarmaya çalışan 4 kişi gözaltına alındı.

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Altıntaş ilçesi Yeni Mahalle’de yaşayan E.G.’nin tarlasında tarihi eser bulduğu ve toprak altından çıkarmaya çalıştığı ihbarı üzerine ekipler olay yerine gitti. Olay yerinde bir mezar steli çıkarmaya çalışan E.G., H.G., S.G. ve M.A.G., mezar stelini kaçak kazı yaparak çıkarmaya çalışırken yakaladı.

Şüphelilerin, yaklaşık 1500 yıllık olduğu değerlendirilen mezar taşının topraktan çıkarılan kısımlarını videoya alıp, 7 milyon lira değer belirledikleri ve satmak için müşteri aradıkları tespit edildi. 

Doğu Roma İmparatorluğu dönemine ait olduğu belirlenen, 165 santim uzunluğunda, 90 santim genişliğinde ve 30 santim kalınlığında, üzerinde kabartmalı insan figürleri bulunan mezar steli, incelenmesi için Kütahya Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.