Tarihte yolculuk... Efes Ultra Maratonu gerçekleştirildi

Tarihte yolculuk... Efes Ultra Maratonu gerçekleştirildi
Bu yıl yedincisi düzenlenen Climbolic Efes Ultra Maratonu, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Efes Antik Kenti’nde koşuldu. Koşuya 2 bin 767 sporsever katıldı.Arnica’nın sponsorluğunda İzmir’in Selçuk ilçesinde...
Bu yıl yedincisi düzenlenen Climbolic Efes Ultra Maratonu, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Efes Antik Kenti’nde koşuldu. Koşuya 2 bin 767 sporsever katıldı.

Arnica’nın sponsorluğunda İzmir’in Selçuk ilçesinde düzenlenen 7. Climbolic Efes Ultra Maratonu, 9-10 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi. “Dünya mirasını koşarak keşfet” sloganıyla düzenlenen maratona katılan 2 bin 767 sporsever, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan ve dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı’ndan geçen rotalarda koştu.

Dünyanın önde gelen “trail” serilerinden biri olan Europe Trail Cup Serisi’ne Türkiye’den katılan Climbolic Efes Ultra Maratonu, uluslararası alanda önemli bir konuma yükseldi. Bin 687 erkek ve bin 80 kadın koşucunun yarıştığı maraton, ülkemizdeki en kalabalık koşu etkinliklerinden biri olarak tarihe geçti. 6K, 12K, 27K, 42K, 61K ve 120K olmak üzere altı farklı parkurdan oluşan yarışta, 61K ve 120K koşularında 313 kişi yarıştı. Etkinlik 8 Mart günü koşu kitlerinin dağıtılması ile başladı, 9 Mart günü uzun ve orta mesafe yarışları gerçekleşirken, 10 Mart Pazar günü kısa mesafe yarışları tamamlandı, ödül töreni yapıldı.