TARİKATMIŞ, CEMAATMİŞ BAKMAYIZ

TARİKATMIŞ, CEMAATMİŞ BAKMAYIZ
6 yaşındaki çocuğa cinsel istismarla ilgili konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Tarikatmış, cemaatmiş, şahısmış, efendim işte oymuş, buymuş buralara bakmayız. Bizim için korunacak değer çocuktur. Kimseye...

6 yaşındaki çocuğa cinsel istismarla ilgili konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Tarikatmış, cemaatmiş, şahısmış, efendim işte oymuş, buymuş buralara bakmayız. Bizim için korunacak değer çocuktur. Kimseye ayrıcalığımız ve borcumuz yok” dedi. Eleştirilerin odağındaki bakan tutuklama kararının ardından “H.K.G meselesinde de yetki ve sorumluluk alanımızda olan konuyu, olan çalışmaları yerine getirdik” açıklamasında bulundu.

OKULA GÖNDERMEMENİN CEZASI 15 TL
İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’ndaki çocuk istismarı, okula gönderilmeyen çocukları bir kez daha gündeme getirdi. Eray Görgülü’nün haberine göre çocuğunu okula göndermeyen ailelere kesilmesi gereken para cezasının 2008’den bu yana 15 TL olarak kaldığı ve aynı zamanda uygulanmadığı da ortaya çıktı. Son verilere göre, Türkiye genelinde 280 bin çocuğun okul kaydı bulunmuyor.