Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın adaylığı düşürüldü

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın adaylığı düşürüldü
CHP'den aday gösterilmeyince Memleket Partisi'ne geçerek yeniden aday olan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın adaylığı düşürüldü.Mersin'in Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın, Memleket Partisi'nden yeniden aday...
CHP'den aday gösterilmeyince Memleket Partisi'ne geçerek yeniden aday olan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın adaylığı düşürüldü.

Mersin'in Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın, Memleket Partisi'nden yeniden aday gösterilmesi, adaylığının iptal edilmesiyle sonuçlandı. Bozdoğan'ın, CHP'den istifa etmeden başka bir partiye geçerek aday olduğu resmi süreçte tespit edildi.

Bugün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) toplantısında alınan kararla, Bozdoğan'ın 31 Mart seçimlerine katılma şansı ortadan kalktı ve son kararın üst kurul tarafından verileceği belirtildi. Bozdoğan'ın bu karara itiraz etme hakkı ise iki gün içinde kullanılabilir durumda.

Ne olmuştu?

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, CHP'den belediye başkan aday adayı olmuş, ancak aday gösterilmeyince önce bağımsız olarak, ardından da Memleket Partisi'ne geçerek adaylığını açıklamıştı. Bozdoğan, 31 Mart yerel seçimlerine katılmak üzere YSK'ya başvurmuştu.