Tartışmak gereksiz, cemevleri ibadethanedir

Tartışmak gereksiz, cemevleri ibadethanedir
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendi ilçe belediye başkanlığı döneminde yapımına başlanan Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi’nin açılışında konuştu. Cemevlerinin ibadethane...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendi ilçe belediye başkanlığı döneminde yapımına başlanan Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi’nin açılışında konuştu. Cemevlerinin ibadethane statüsü ilgili tartışmanın acilen bitirilmesi gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, “Cemevi, ibadethanedir. Alevi vatandaşlarımızın hakkı olan ibadethanelerinin de varlığını, en nadide bir şekilde, bizim gibi yöneticiler var etmelidir, hayata geçirmelidir” dedi. İmamoğlu, “Biz, Alevi vatandaşlarımızın inanç temelinde var olan cemevlerinin ibadethane olmasının hala tartışılıyor olmasını topraklarımızda, ne yazık ki üzülerek takip ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Cemevi açılışında Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık da bir konuşma yaptı. Çalık, “Ülkemizde bir süredir, değerler üzerinden şekillenen toplumsal bir kutuplaşma yaşanıyor. Nefret dili, kutuplaşma ikliminin her geçen gün sertleşmesine yol açıyor. Farklılıkları birer ayrışma değil, zenginlik vesilesi olarak kabul eden anlayışı yeşertmeliyiz. İhtiyacımız olan her şey, aslında bu topraklarda var” dedi.

SU GÜNÜ’NDE KANAL İSTANBUL ÇIKIŞI

Öte yandan Dünya Su Günü etkinliğine katılan İmamoğlu, hükümetin ‘çılgın projesi’ Kanal İstanbul’u yine sert ifadelerle eleştirdi: “Küresel ısınmanın hayati olduğu bir dönemde Kanal İstanbul’u tartışamayız. Kanalla beraber 150 milyon metrekarelik doğal alanı, tarım alanını, orman alanını yok etmeyi konuşamayız. Ya da onun civarına 2 milyonluk yeni bir nüfusu taşıyacak bir şehrin tasarımını ve yapımını. Burası çölde bir şehir kurma projesi değil. Çöl olan bir yarımada, 15-20 yılda emlak projesi olarak kurulmuş bir şehirden bahsetmiyoruz. İstanbul’dan bahsediyoruz. Bunu gidip bazı ülkelerde emlak reklamı diye anlatamayız.”